Lekker wonen

De uitgebreide mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie

Bekleding voor je raam is niet alleen praktisch, het geeft je namelijk ook de kans om de uitstraling van je kamer te veranderen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie, en al deze opties hebben hun eigen karakter. Door te spelen met kleur, textuur en stoffen kun je iedere kamer een gehele transformatie geven. De opties zijn eindeloos, maar dit zijn een aantal voorbeelden over hoe je raamdecoratie kunt gebruiken om je huis net wat meer sfeer te geven.

Elegantie met vouwgordijnen

Ze sluiten precies aan op je raam, zijn gemakkelijk omhoog te schuiven, en geven ook nog eens een heel elegantie uitstraling aan je kamer. Vouwgordijnen zijn de perfecte raamdecoratie voor iedereen die op zoek is naar subtiele raambekleding, met een zacht randje. Kies voor klassiek wit om de ruimte een frisse uitstraling te geven, maar je kunt natuurlijk ook voor een kleurtje kiezen wanneer je juist op zoek bent naar wat extra warmte. Door de textuur van de gordijnen is het wel verstandig om het kleurgebruik rustig te houden, want de vouwgordijnen zijn al een echt statement in je kamer.

Rolgordijnen voor een strakke en moderne uitstraling

Rolgordijnen zijn een echte uitkomst voor iedereen die wel raambekleding wil, maar deze niet altijd in het zicht wil hebben. De gordijnen rollen zich zo klein op dat ze helemaal niet meer opvallen, en kunnen weer gemakkelijk worden afgerold wanneer je juist wel zichtbare raamdecoratie wilt. Deze rolgordijnen hebben een strak uiterlijk, wat ook betekent dat je heel eenvoudig kunt spelen met kleuren en patronen. Je loopt namelijk niet snel het risico dat de gordijnen te druk worden. Zo kun je echt creatief aan de slag met je raamdecoratie, zodat deze een mooi accent kunnen geven aan de ruimte.

Professioneel advies

Voor welk type raamdecoratie je ook kiest, zorg ervoor dat je een professional inschakelt bij het installatieproces. Een website als raamdecoratie.com kan je adviseren op het gebied van afmetingen, kleur en textuur. Je weet dan zeker dat je kwalitatieve raamdecoratie in huis haalt, en vaak ook nog voor een ontzettend lage prijs. Zo geniet je nog lange tijd van de nieuwe aanwinsten in je sfeervolle huis.