Woontrends

Een huis inrichten kan je helemaal zelf

Een huis inrichten, voor sommige mensen een geweldig vooruitzicht, voor anderen een moeilijk opgave. Het is natuurlijk ook niet zomaar iets, je richt de ruimte in waar zich een groot deel van je leven gaat afspelen. je slaapt er, kookt er, ontvangt familie en vrienden, leeft er.

Sfeer en functionaliteit

Je huis moet bij je passen en je echt een thuisgevoel geven. Het begint al bij de kleur op je muren. Wordt het een warme tint, een decoratief behang of toch liever iets fris en straks? De meubels die je gaat kiezen zijn natuurlijk ook sfeerbepalend. Wordt het design, of Boho-chique? Denk bij elke ruimte die je gaat inrichten na over een goede verhouding tussen sfeer en functionaliteit. Vooral voor bedden, banken en fauteuils geldt dat je ze natuurlijk eerst uit moet proberen. Is het matras naar wens, heeft de bank de juiste zithoogte en zijn de kussens zacht of hard genoeg? Het is handig om, als je je keuze hebt gemaakt wat betreft de meubels, een plattegrond te maken met de meubels en hun verhoudingen erin getekend. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je fijne grote hoekbank wordt bezorgd.

Benut je ruimte

Kijk goed hoe je de ruimte het beste kunt benutten. Als je een redelijk grote woonkamer hebt, kan het leuk zijn om apart van het zitgedeelte een leeshoek te maken. Met twee heerlijke fauteuils en goede leeslampen bijvoorbeeld. Of een speelhoek voor de kinderen? Houd ook rekening met de lichtinval bij de inrichting van je huis. Vind je het belangrijk dat de zithoek een lichte plek is, of plaats je liever de eethoek bij de ramen?

Echt van jou

Als je de benodigde meubels hebt uitgezocht kun je je gaan richten op de accessoires. Denk hierbij aan kussentjes voor op de bank en in de fauteuils, bijzettafeltjes, kleine opbergers en muurbekleding. De juiste accessoires completeren je inrichting en geven je dat “dit is echt mijn plekje”-gevoel. En dan is er natuurlijk nog de raambekleding. Kies je voor mooie zware gordijnen, of strakke luxaflex? Kijk goed naar het geheel, en kom zo tot de juiste keuze.
Het inrichten van je huis is een grote klus. Neem de tijd om je te oriƫnteren en keuzes te maken. Het resultaat zal je woonplezier zeker verhogen!