Lekker wonen

Maak je huis nog meer van jezelf met je eigen fotobehang

Je huis richt je in naar je eigen smaak, met meubelen en accessoires die je in de woonwinkel koopt, maar deze spullen zijn vaak niet uniek. Foto’s die je zelf hebt gemaakt zijn dat wel. Op welke manier kun je je woning dan nog meer een persoonlijke touch geven en hoe maak je jouw huis nog meer jouw thuis? Met je eigen ontworpen fotobehang voeg je nog meer van jezelf aan je huis toe!

Op en top persoonlijk

Wil je je huis helemaal persoonlijk maken, kies dan voor het aanbrengen van fotobehang in alle ruimtes van je huis. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een kamer als het toilet, waar vaak (familie)foto’s aan de muur of deur hangen. Of personaliseer je slaapkamer met een grote foto van jullie gezin op fotobehang. Geen inspiratie voor de kinderkamer? Ontwerp behang dat past bij een thema, bijvoorbeeld stripverhalen of een grote wereldkaart.

Ontwerp je fotobehang

Bestelde je vroeger het standaard behang dat verkrijgbaar was in de woonwinkel of bouwmarkt, tegenwoordig heb je volop keus. Ontwerp je eigen behang met daarop de afbeelding die jij mooi vindt. Je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer wordt daar extra persoonlijk door. Houd je van reizen? Een leuk idee is om behang te laten afdrukken dat je aan die reizen doet denken. Met de straten van New York aan de muur van je woonkamer of de Eiffeltoren maak je vast en zeker indruk op je gasten. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een rustgevende groene weide of een foto van een bos in herfstkleuren? Een complete schilderijwand voor in je hobbykamer met een afbeelding van een werk van Van Gogh of Rembrandt is ook erg uniek voor in je woning.

Via internet verkrijgbaar

Via internet kun je je eigen fotobehang eenvoudig bestellen. Daarbij heb je veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor behang met een foto uit een bestaande beeldenbank, maar nog mooier is natuurlijk je eigen creatie aan je muur of plafond. Denk aan die mooie strandfoto of dat kiekje van het indrukwekkende bergdal van je vorige vakantie. Zorg ervoor dat je eigen foto van voldoende kwaliteit is voor het fotobehang dat je bestelt, zodat hij op een groot oppervlak kan worden afgedrukt. Hoe groot je je fotobehang wilt hebben, dat bepaal je helemaal zelf.