Lekker wonen

Is jouw duo rolgordijn aan vervanging toe? Of kan je hem nog redden?

Soms kun je een kapot duo rolgordijn nog repareren, maar vaak is dit niet meer mogelijk. Heb jij een kapot rolgordijn voor het raam hangen en vraag je je af of je jouw duo rolgordijn nog kunt repareren? Lees dan in dit artikel wanneer je een rolgordijn nog wel kunt maken, maar ook wanneer je beter een nieuw rolgordijn aan kunt schaffen.

Een kapotte ketting

Is de ketting van jouw duo rolgordijn kapot, dan kun je het gordijn nog wel repareren. Je koopt een nieuwe ketting (let op dat je wel de juiste ketting koopt!), je zoekt een online stappenplan om de ketting te plaatsen en je kunt het rolgordijn weer gebruiken. Heb je twee linkerhanden? Dan is deze klus wat lastiger om zelf uit te voeren. In dit geval kun je er ook voor kiezen om toch een nieuw rolgordijn aan te schaffen.

Een kapot remsysteem

Is het remsysteem van jouw rolgordijn kapot, dan blijft het gordijn niet open hangen. Het rolgordijn rolt helemaal uit, zonder dat je hier iets aan kunt doen. Helaas kun je een kapot remsysteem niet maken. Is het remsysteem van jouw rolgordijn kapot, dan moet je een nieuw duo rolgordijn aanschaffen.

Schimmelvorming

Als rolgordijnen in een vochtige ruimte hangen, kan er schimmel op de stof komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in een badkamer met een slechte ventilatie, als het vocht in de ruimte niet weg kan en op het rolgordijn gaat zitten. Zit er eenmaal schimmel op de stof van jouw rolgordijn, dan kun je hier niets meer aan doen. Je kunt de stof schoon proberen te maken, maar dit lukt vaak niet goed. In dit geval kun je jouw rolgordijn dan ook beter vervangen.

Een scheur in de stof

Tot slot kan er ook een scheur in de stof van jouw rolgordijn komen. Is dit het geval, dan moet je het rolgordijn ook vervangen. Een scheur kun je namelijk niet onopvallend dicht maken, ook niet als het om een kleine scheur gaat. Het kost misschien wat geld om jouw rolgordijn te vervangen, maar dan heb je wel een mooi gordijn voor het raam hangen.