Tuinen

Tuin kindvriendelijk inrichten

Wie zijn tuin kindvriendelijk wil inrichten, moet op verschillende dingen letten. Allereerst natuurlijk de veiligheid, maar een andere belangrijke vraag is hoe je een tuin maakt die uitnodigt om te spelen. Welke speeltoestellen plaats je? Neem je ook dieren? Lees snel verder voor de mogelijkheden!

Veiligheid van je kind

In een kindvriendelijke tuin staat veiligheid voorop. Kies dus voor gras of houtsnippers Een val is dan minder pijnlijk en het staat ook nog eens leuk! Wil je toch graag tegels omdat je niet zoveel zin hebt in het onderhoud van gras of houtsnippers te rommelig vindt, overweeg dan rubberen tegels. Veel kinderen vinden het leuk om met plantjes bezig te zijn. Met een moestuin(tje) kan je kind spelenderwijs veel leren over groenten, kruiden en bloemen. Een grote lap grond is hiervoor geen vereiste, je kunt ook werken met bakken. Kijk wel uit, en dit geldt voor de hele tuin, dat je geen giftige of irriterende planten in je tuin hebt staan.

Speeltoestellengrootplezier

Speeltoestellen zijn een must in de kindertuin. Trampolines, schommels, een speelhuisje, speltafels… Heb je een wat kleinere tuin? Geen probleem, een zandbak past altijd, eventueel kun je hem, om ruimte te besparen, onder een speeltoestel plaatsen. Voor wie echt de ruimte heeft, kan het leuk zijn om skelters aan te schaffen. Speelplezier gegarandeerd! Eventueel kun je ervoor kiezen om het speelgedeelte van de kinderen af te scheiden van de rest van de tuin. Dit kun je bijvoorbeeld doen d.m.v. een buxushaagje.

Dieren

De kindertuin is niet compleet zonder dieren. Een konijn is een echte klassieker, maar ook kippen, honden en vogels zijn erg leuk om te houden. Kinderen hebben veel plezier van dieren en leren ook nog eens verantwoordelijkheid dragen. Bij grootplezier kun je allerlei soorten hokken voor dieren kopen: konijnen- en kippenhokken met of zonder ren, hondenhokken of -kennels, volières. Ook voor accessoires voor dieren en kinderspeeltoestellen kun je hier terecht.