Lekker wonen

Sfeer in de tuin met verlichting? Dat doe je zo!

YES! De zon schijnt weer. Heerlijk, we kunnen weer vaker naar buiten zonder te bevriezen of nat te worden. Dat betekent heerlijk borrelen op zondagmiddag in de tuin, en BBQ’en op zaterdagavond op het terras achter het huis. Wat je daarvoor nodig hebt? Een mooie tuinset, een gezellig gazonnetje en… sfeerverlichting! Althans dat vinden wij.

Soorten tuinverlichting

Een tuin met sfeerverlichting is veel gezelliger dan een tuin zónder sfeerverlichting. En onder sfeerverlichting vallen heel veel mogelijkheden. Denk aan:

  1. a) accentverlichting

Bijvoorbeeld voor het accentureren van looprichtingen in de tuin. Denk aan grondspots langs je tuinpad.

  1. b) uitverlichting

Verlicht bijvoorbeeld bepaalde planten uit door er spots op te plaatsen. Heb je een grote plantenbak met verschillende planten en bomen? Dan is het ook erg sfeervol om daar wat spots (in verschillende kleuren) tussen te plaatsen.

  1. c) borderverlichting

Bijvoorbeeld voor het uitverlichten van je veranda of bepaalde (betonnen) plantenbakken. Hartstikke hip!

  1. b) feestverlichting

Misschien wat minder elegant of chic, maar wel hartstikke sfeervol: feestverlichting in de tuin. Bijvoorbeeld kabels met gekleurde lichtjes, of lampionverlichting. Supersfeervol wanneer je een barbecue of tuinfeest organiseert!

Keep it fun

Kies voor energiezuinige lichtbronnen, óók in de tuin, altijd energiezuinige lichtbronnen. Op die manier verspil je geen onnodige stroom, en blijft het ook lekker betaalbaar om lange avonden in de tuin door te brengen. Voor alle lichten is wel een LED-variant verkrijgbaar tegenwoordig. Het loont!