Tuinen

Een zomer lang genieten in de tuin

Buiten zijn is gezond voor lichaam en geest

Als aan het begin van de lente de zon weer wat vaker begint te schijnen, hoor je de hele dag om je heen mensen zeggen dat ze zo blij zijn dat het weer voorjaar wordt. Op de een of andere manier hebben mensen een enorme behoefte aan zon en warmte. Uiteraard zijn er diverse redenen aan te geven, veel is zelfs wetenschappelijk bewezen, waarom mensen zonlicht nodig hebben. Nu willen we echter kijken hoe we op de beste manier kunnen genieten van een warme en zonnige zomer. Dat doen we toch zeker in onze eigen tuin? Op zoek naar wat tuininspiratie?

Een tuin voor de kinderen

Wil je zelf genieten van het buitenleven en je hebt kinderen, dan moet je in de eerste plaats ervoor zorgen dat de kids het naar hun zin hebben in de tuin. Jij kunt pas met je tijdschrift en een glaasje wijn onder de zweefparasol duiken wanneer zij lekker aan het spelen zijn. Je kunt dit doen door te zorgen voor een fijne zandbak. Om rommel in de zandbak en de tuin te voorkomen, is het beter om de bak aan het einde van de dag af te dekken door middel van een hoes of een plank. Ook een schommel biedt kinderen vaak eindeloos speelplezier. Leg onder de schommel rubberen tegels of wat speelzand. Heb je echt nog kleine kinderen, let dan op de planten die je in de tuin plant. Oleander, goudenregen en taxus zijn bijvoorbeeld erg giftig.

tuinmeubelen.nl

zweefparasollen

Terras met zithoek en zweefparasol

Als alles voor de kids is geregeld, kun je nu zelf gaan relaxen in de tuin. Nog wat tuininspiratie nodig? Zet je tuinset of loungebank op een prettige plek waar je kunt genieten van privacy en veel zonlicht. Meestal hebben we in Nederland eerder last van te weinig dan van te veel zon. Wil je tijdens het eten of midden op de dag toch even in de schaduw zitten, dan gebruik je eenvoudig een parasol. Een nadeel van een parasol is soms dat het lastig is waar je hem neer moet zetten. Vaak heb je dan last van de poot van het zonnescherm. Het is daarom heel praktisch om te kiezen voor een zwevende variant. Deze staat wat verder van het tuinset vandaan en beschermt je toch prima tegen de zon.