Verbouwen

Trilnaalden: dé manier voor goed beton


Beton is in vrijwel elk groot bouwwerk te vinden. Het wordt al eeuwenlang gebruikt, en veel van deze oude bouwwerken, staan nog steeds even stevig als dat ze stonden toen ze gebouwd werden. Met de techniek die we tegenwoordig hebben, wordt het maken van stevig beton alleen maar makkelijker. De meest belangrijke reden hiervoor? Trilnaalden.

Wat is een trilnaald?

Trilnaalden bestaan uit langwerpige, metalen buizen, waarin iets wordt aangebracht wat ERM (Excentrische, Roterende Massa) heet. Deze ERM zorgt ervoor dat de trilnaald met een hoge vibratie trilt. Er zijn verschillende soorten trilnaalden, namelijk elektrische, lucht aangedreven en trilnaalden met een benzinemotor. Daarnaast verschillen trilnaalden ook in lengte en dikte. De trillingen die het ERM veroorzaakt, zorgen ervoor dat het beton dat net gestort is, verdicht. In net gestort beton zitten namelijk nog luchtbellen. Door een trilnaald in dit beton aan te brengen, komen de luchtbellen naar boven. Zo wordt het beton één vaste massa.

Betrouwbaar

Door de jaren heen, zijn trilnaalden als erg betrouwbaar gebleken. Dit komt door dat er vele toepassingsmogelijkheden zijn, wat betekent dat er voor elke situatie wel een trilnaald is. Het hoeft daardoor niet voor te komen dat er voor jou geen geschikte trilnaald is; de juiste trilnaald bestaat altijd. Wel is het belangrijk dat je de juiste trilnaald gebruikt, want anders kan het alsnog goed mis gaan. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste trilnaald? Neem dan eens een kijkje op de website van Lievers Holland. 

Trilnaalden bij Lievers Holland

Een bedrijf dat erg veel verstand heeft van onder andere trilnaalden, is Lievers Holland. Op hun website kan je alle informatie over trilnaalden vinden, naast een breed assortiment van verschillende trilnaalden. Lievers Holland bestaat uit een team met veel kennis over de juiste materialen voor de relevante gelegenheid, en wil je ook graag helpen de trilnaald uit te kiezen die jij nodig hebt. Lievers Holland garandeert snelle en vakkundige service, voor het geval een trilnaald gerepareerd moet worden. Door het ontwerp van hun trilnaalden, zorgen ze ervoor dat het makkelijk is om hun onderdelen te vervangen.