blog

Op welke gelegenheden geef je welke roos?


Bij het horen van het woord roos denken de meeste mensen aan de liefde en romantiek. Nu is dit bij rode rozen zeker zo, echter hebben andere kleuren rozen ook andere betekenissen. Deze rozen geef je dus ook op een andere gelegenheid en niet aan dezelfde personen. Maar hoe zit dit in elkaar? Wij leggen je het graag uit, lees dus snel verder!

Bruiloften, excuses en begrafenissen

Bij bruiloften zie je vaak witte rozen in het boeket van de bruid en in de corsages van de heren. Naast bruiloften zie je witte rozen ook vaak op begrafenissen in rouwboeketten, maar ook als je je excuses wil aanbieden aan iemand zit je met witte rozen goed. Witte rozen staan namelijk voor puurheid, zuiverheid, onschuld en een nieuw begin.

Bij ziekte of vriendschap

Gele rozen staan voor vrolijkheid en energie. Niet gek ook om deze aan iemand te schenken wanneer deze niet lekker in zijn vel zit. Ook staan gele rozen voor goede vriendschap en verbondenheid. Zo zou je een boeketje gele rozen dus goed kunnen geven aan een goede vriend om te laten zien dat je blij bent met de vriendschap.

Geliefde

De oranje roos staat niet alleen qua kleur tussen de gele en rode roos in. Ook wat betreft betekenis zit deze roos tussen beide rozen in. Want waar een gele roos grotendeels voor vriendschap staat en een rode roos voor liefde staat, staat een oranje roos voor de passie en vurigheid van een nieuwe liefdesrelatie. Ook kun je met oranje rozen laten zien dat je trots bent op iemand.

Geluk wensen

Als je iemand geluk toewenst kun je het beste een boeket rozen bestellen met een lichtroze kleur. Deze rozen staan door hun kleur namelijk voor zacht en lief. Met deze rozen spreek je naast geluk, ook bewondering en dankbaarheid uit naar de persoon waar je het boeket aan geeft. 

Vriendschap of om iemand te kalmeren

Een andere roos die voor vriendschap staat is een lavendelkleurige roos. Naast deze betekenis staat een lavendelkleurige roos ook voor evenwicht, bewondering en toewijding. Zo werken de rozen kalmerend, opbeurend en balancerend.