blog

Gitaar spelen: hier begin je


Het is een van de meest populaire instrumenten: de gitaar. Leuk voor om te bespelen of te bewonderen tijdens een concert of tijdens een kampvuur, wanneer iedereen meezingt. Wil jij nou ook beginnen met het spelen van gitaar? Lees dan snel verder, we geven een aantal tips die wellicht goed van pas komen!

Een startersgitaar

Als je net begint met gitaar spelen wil je natuurlijk niet al te veel geld uit te geven. Onder gitaren zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo verschillen ze in houttype, aantal snaren en grootte. Daarbij is het verschil in prijs ook erg groot. Voor jonge gitaristen adviseren we een akoestische gitaar en voor de allerkleinsten is een ukelele een goed idee. Deze is namelijk wat kleiner en daardoor makkelijker vast te houden en eenvoudig mee te nemen.

De keuze is reuze

Wanneer je wilt beginnen met het spelen van gitaar kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten bestaan. Belangrijk om hierbij in je achterhoofd te houden is wat je er mee wilt gaan spelen. Wil je wat snellere nummers en eventueel rocknummers gaan spelen? Dan passen elektrische gitaren daar erg goed bij. Voor wat langzamere nummers met een zachtere klank ben je toch beter af met een akoestische gitaar.

Gitaar leren spelen

Om gitaar te kunnen spelen moet je dit natuurlijk leren. Dit zou je kunnen doen bij een muziekschool, maar nog makkelijker (én voordeliger) is het leren middels tutorials op YouTube. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een gitaar werkt, waar je je vingers moet plaatsen en hoe je akkoorden speelt. Daarnaast kun je middels deze weg ook je favoriete nummers leren spelen. Een bijkomend voordeel is dat je de filmpjes eenvoudig op pauze kunt zetten als het je iets te snel gaat.

Waar bestel je een gitaar?

Voor het bestellen van een gitaar adviseren wij om te kijken bij MaxiAxi. Deze webshop heeft een erg groot assortiment en word door klanten beoordeeld met een 9,2. De webshop specialiseert zich in licht- en geluidsapparatuur, maar hebben ook een erg groot aanbod in instrumenten. Wilt u meer weten? Neem dan vooral een kijkje op de website!