Slaapkamer

Waarom een goed en fijn dekbed zo belangrijk is


Een dekbed is niet makkelijk schoon te houden, zeker als deze niet makkelijk in de wasmachine kan. Het is daarom nodig om een dekbed te beschermen met een dekbedovertrek.

Een dekbedovertrek: mooi en functioneel!

We beseffen het vaak niet, maar in de nacht laten we heel wat zweet, huidschilfers of sporen van cosmetische producten achter in ons bed. Het is daarom belangrijk om zaken als matras, dekbed en kussens te beschermen. Het dekbedovertrek maakt het mogelijk om het dekbed te beschermen en tegelijkertijd heeft het ook een belangrijke decoratieve, esthetische functie. Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar, ook online, in verschillende kleuren, materialen en patronen. Je kunt met de overtrekken een ​​persoonlijk tintje geven aan je slaapkamer!

Hoe kies je de juiste dekbedovertrek?

Er gaat niets boven het gevoel lekker in je bed in slaap te vallen en je te nestelen onder een zijdezacht, mooi en fijn dekbed. Kies daarom je hoogwaardige dekbedovertrekken met zorg uit: een goed en mooi dekbedovertrek staat garant een plezierige, comfortabele en een goede nachtrust.

Voor het kiezen van de juiste overtrek, is het om te beginnen belangrijk om te letten op de afmetingen. Een overtrek moet aan de randen van het bed minstens 20 cm uitsteken. Daarom heb je voor een bed van 140 x 190 cm een ​dekbedovertrek van 220 x 240 cm nodig.

Staat het bed op een mezzanine, dan kun je beter kiezen een dekbedovertrek van 200 x 200 cm. Wat materiaal betreft, verdient een dekbedovertrek van katoen, katoensatijn of percal-katoen de voorkeur. Deze drie stoffen zijn zowel zacht als comfortabel. Linnen is ook een uitstekende keuze vanwege de warmte-regulerende eigenschappen.

Let op: er bestaan voor het dekbedovertrek verschillende instopstroken. Ga daarom goed de mogelijkheden na op internet. Zo zijn bij het flessenhals-model de zijkanten van de overtrek aan de onderkant deels dicht gestikt. Het is daarom wat lastig om dit dekbed eruit te laten glijden; de opening is (zoals bij een flessenhals) namelijk een stuk kleiner dan de gehele breedte van de overtrek.

Bij een aangestikte instopstrook is de instop er aangestikt. Het lijkt een beetje op een flap van een tas. De strook (ongeveer 20 cm lang) zit vast aan de bovenzijde van het dekbedovertrek. Een aangestikte instopstrook helpt het dekbed op zijn plaats te houden en zorgt voor strakke en mooie pasvorm.

Het zakvormige dekbedovertrek heeft geen flap en is verkrijgbaar in een rechthoekige of vierkante vorm. Dit dekbedovertrek sluit meestal met knopen en is veruit het makkelijkste model om het dekbed in te stoppen.