Slaapkamer

Tips voor het vinden van het juiste dekbedovertrek voor jou


Een nieuw dekbedovertrek koop je niet elke maand en als je er één koopt dan wil je natuurlijk dat je daar zo lang mogelijk mee kunt doen. Dekbedovertreksets heb je echter in allerlei verschillende soorten, maten, stijlen en materialen. Met de juiste keuze hierin zul je beter slapen en voeg je iets toe aan het interieur van je slaapkamer. Hoe bepaal je eigenlijk wat het beste dekbedovertrek voor jou is?

Het juiste materiaal kiezen

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een dekbedovertrek is het materiaal. Vaak gebruikt men in de winter en ander type dekbedovertrek dan in de zomer. Dan kun je namelijk kiezen voor bijvoorbeeld dekbedovertrek van katoen of microvezel. Nog beter echter is een dekbedovertrek van linnen, omdat dit materiaal ademt zal het het vocht goed afvoeren en daarnaast is het een hypo allergene stof waardoor beestjes als huismijt er niet in zullen gaan zitten. 

Duurzaamheid van linnen

Ook qua duurzaamheid kun je beter kiezen voor linnen, omdat bij de productie minder water, chemicaliën en pesticiden nodig zijn. In de winter kun je dat linnen dekbedovertrek het beste vervangen door een van flanel. Deze stof wordt snel warm, waardoor je bijna meteen wordt opgewarmd en daardoor makkelijker in slaap zult vallen.

De maat kiezen

Een ander belangrijk punt om op te letten is natuurlijk de maat van het dekbedovertrek. Soms lijkt het lastig te zijn om onderscheid te maken en de juiste maat te kiezen, omdat er veel verschillende maten dekbedden zijn. Toch is het kiezen van de juiste maat dekbedovertrek makkelijker dan je denkt. Als op het dekbedovertrek staat dat deze tweepersoons is, dan kun je deze altijd aanschaffen als jouw dekbed dat ook is. Fabrikanten hebben hier rekening mee gehouden en ook al zijn er onderlinge verschillen in maten van twee persoons dekbedden, de overtrek zal altijd passen.

Zorg voor rust

Omdat de slaapkamer een plek is waar je je goed moet voelen en tot rust moet komen, is het belangrijk een dessin te kiezen dat bij je past. Een dekbedovertrek kan namelijk bepalend zijn voor de uitstraling van je slaapkamer. Daarnaast is je slaapkamer het laatste wat je ziet op de dag en ook weer het eerste. Als jij wakker wordt in een kamer die druk en chaotisch is, zul je niet optimaal aan je dag kunnen beginnen. Kies dan ook iets wat bij je past en zorg dat het rust uitstraalt.