Lekker wonen

Tips om je thuis veilig te voelen

Heb jij ’s avonds of als je alleen thuis bent wel eens een onbehagelijk gevoel? Dan is het belangrijk om iets aan de veiligheid van je huis te doen. Je huis hoort tenslotte een plek te zijn waar jij je geborgen voelt en je op je gemak kunt terugtrekken. Wil jij weten hoe jij je thuis een stuk veiliger kunt gaan voelen? In dit artikel delen we de beste tips!

Goede verlichting

Het laatste wat insluipers willen is te veel opvallen. Daarom is het slim om je huis en tuin goed te verlichten. Eventueel kun je ook een bewegingsdetector aanschaffen, zodat niemand ongemerkt rond jouw huis kan rondlopen.

Bewakingscamera

Een bewakingscamera is ideaal als jij continue je huis in de gaten wilt kunnen houden. Naast dat een camera vaak al preventief werkt, is de pakkans (mocht er toch iets gebeuren) veel groter als je goede beelden van de insluiper hebt vastgelegd op camera.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem is vaak een investering, maar wel eentje die flink kan bijdragen aan een veilig gevoel. Je weet tenslotte dat er in het geval van nood, automatisch een melding wordt gemaakt. Jij kunt dus rustig gaan slapen zonder je druk te hoeven maken. Naast een alarmsysteem zijn een brandalarm en een koolmonoxide melder echte aanraders om in je huis te installeren.

Sociale controle

Sociaal contact met de buren is niet alleen gezellig, het is ook erg fijn in het geval van nood. Zorg er dus voor dat je buren je telefoonnummer hebben en bereid zijn om een oogje in het zeil te houden.

Houd je deuren en ramen dicht

Zelfs als je thuis bent is het slim om je deuren op slot te hebben. Houd daarnaast je ramen dicht of open met behulp van een speciale barrièrestang of andere raambeveiliging. Loop ook eens een rondje om je huis om te ontdekken wat eventueel de ‘zwakke plekken’ zijn waar insluipers makkelijk naar binnen zouden kunnen en die dus extra beveiliging kunnen gebruiken.

Voel je veilig thuis!

Met de genoemde tips is het haast onmogelijk om je nog onveilig te voelen in je eigen huis! Blijf je toch een onbehagelijk gevoel houden? Bespreek dit dan eens met een beveiligingsexpert. Hij kan je wellicht verder helpen of doorverwijzen als je onveilige gevoel door een irreële angst wordt veroorzaakt.