Lekker wonen

Pannen die bij de keuken passen

Niet alleen je meubelstukken kunnen vernieuwd worden wanneer je de stijl verandert van je kookplek, ook de accessoires kun je aanpassen aan de nieuwe inrichting. Zo kan je mooie diverse kookspullen kopen om jouw favoriete gerechten te bereiden. Welke pannen passen in jouw nieuwe keuken?

Match jouw stijl en gerechten

Je kunt keukenspullen met dezelfde stijl proberen te vinden. Hou je van wokken, dan kies je vooral de grotere ronde pannen. Met een moderne inrichting kan je deze met een strakke RVS uitvoering kopen met eventueel een glazen deksel. Voor je gewone gerechten kan je kiezen tussen diverse groottes in de keuze van pannen, meestal tussen de 20 en 30 cm in diameter. Voor het gemak kan je pannensets kopen als je gerechten vaak varieren in grootte. Of grill je graag vooral vlees, kies dan de grillpannen die je in diverse maten terugvindt. Er zijn vele soorten pannen te vinden in een  kookwinkel, dat kan zowel een fysieke winkel zijn als een online kookwinkel.

Materiaal

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte pan voor in je keuken is het niet alleen belangrijk om de pannen te vinden die je daadwerkelijk vaker zult gebruiken, maar ook de bodem van de pan is belangrijk. Je kunt namelijk koken op gas, inductie, halogeen of elektrisch. Let daarbij dus goed op wat er op de sticker van de omschrijving staat vermeldt. Zo voorkom je dat je een verkeerde pan haalt. Ook het materiaal van de pan is belangrijk. Je hebt namelijk pannen van staal, aluminium en zelfs gietijzer. Wanneer je een pan wilt hebben die zeer duurzaam is en geschikt is voor alle warmtebronnen, ga je voor gietijzer. Deze hebben echter geen anti-aanbaklaag zoals meeste andere pannen. Als je graag een pan wilt waarin je gerecht niet aanbakt, kan je voor een variant met keramische coating gaan.

Accessoires

Niet alleen kan je pannen kopen waarmee je perfect jouw gerecht kunt koken en/of bakken, ook kan je hierbij diverse handige accessoires kopen. Bijvoorbeeld een opzetplaat om je pan te laten rusten. En wat dacht je van handige pannenlappen of sudderplaatjes? Vergeet deze producten niet om je te helpen in de keuken. Op kookwinkel kan je genoeg vinden in het assortiment.