Lekker wonen

Tips om je studeerkamer in te richten


Wie voordelig een studeerkamer wil inrichten maakt een budget. Je wilt jouw kamer er op en top uit laten zien, maar het mag ook niet teveel kosten. Een goed plan en wat voorbereiding is het halve werk. Heb je nagedacht over je woonstijl, materialen en kleurencombinaties? Hieronder wat studeerkamer inrichten tips.

Kies voor tweedehands meubels

Een studentenkamer is vaak niet al te ruim. Dat scheelt wat inrichten betreft, maar je wilt de ruimte ten volle benutten en de kamer moet multifunctioneel zijn. Je woont, studeert, eet en slaapt er. Duurzame meubels die stijlvol en mooi zijn geven een kamer gelijk een betere uitstraling. Tegenwoordig hoeft een goed meubelstuk niet zo duur te zijn, zeker wanneer je kiest voor een tweedehands meubel. Deze kun je zelf opknappen en eventueel in een ander kleurtje schilderen. Is je kamer vrij klein maak een hoog bed en gebruik de ruimte eronder.

Studeerkamer inrichten tips:

  • Maak een goed plan
  • Bepaal stijl en kleur en materialen
  • Neem de kamermaten juist op
  • Kies voor tweedehands meubels
  • Doe zoveel mogelijk zelf
  • Profiteer van aanbiedingen
  • Zorg dat alles bij elkaar past

Een goede plek om een mooie en sterke bureaustoel te vinden is bijvoorbeeld de online shop Office Topper. Hier kun je zowel nieuwe als gebruikte meubels kopen tegen een betaalbare prijs. Tweedehands bureaustoelen zijn hier betrouwbaar, helemaal nagekeken en in orde bevonden, anders komt hij niet in verkoop. De moeite waard om te overwegen toch?

Minder is meer!

Houd de aankleding van de muren en de vloer van je studeerkamer rustig. Omdat de ruimte multifunctioneel is, heb je vaak toch al teveel spullen. Een juiste kleurencombinatie en enkele functionele en mooie meubels zoals een bed, bank, kast, tafel of bureau en een goede bureaustoel is meestal wel voldoende. Vergeet een sfeervolle verlichting niet! Zorg dat de stijl van deze meubels en de kleuren van de vloer en wanden bij elkaar passen.

Maak de inrichting van je studeerkamer af met wat kleurrijke details en een mooie raambekleding. Bouw je eigen thuis en geniet tijdens je studie van je mooie studeerkamer. Succes met deze studeerkamer inrichten tips!


Leave a Reply