Verbouwen

Het kopen van keukenapparatuur


In onze huidige samenleving is een keuken zonder keukenapparatuur bijna onmogelijk. Het ene apparaat is nog onmisbaarder dan de andere. Onder keukenapparatuur verstaan we o.a. koelkasten, vrieskasten, kookplaten, fornuizen, (combi)magnetrons, afzuigkappen, koffiemachines, vaatwassers en ovens.

Nieuwe keukenapparatuur kopen

Ga je je keuken renoveren en wil je verschillende nieuwe apparaten aanschaffen? Wil je een compleet nieuwe keuken? Of wil je slechts één apparaat vervangen omdat het simpelweg kapot is of aan vervanging toe is? Dat zijn vragen die belangrijk zijn bij het bepalen van het budget, een compleet nieuwe keuken kost logischerwijze meer dan het vervangen van alleen de vaatwasser. Wanneer je verschillende keukenapparatuur wilt vervangen, zul je moeten nagaan of deze geïnstalleerd kunnen worden in de huidige keuken. Natuurlijk moeten ze dan ook aansluiten bij de stijl van de huidige keuken. Heb je een landelijke keuken, dan gaat dit niet echt gepaard met een strakke moderne design koelkast.

Keukenapparatuur installeren

Het kopen van nieuwe apparatuur gaat in principe vrij gemakkelijk. Je kunt zelf online allerlei keukenapparatuur bestellen, de inbouw vergt echter iets meer aandacht. Je moet vrij ervaren zijn om alle keukenapparatuur zelf in te bouwen en te installeren. Let er op waar je de spullen koopt, woon je in Friesland en heb je keukenapparatuur in Friesland nodig, zoek dan een shop in de buurt, die het leveren en inbouwen kunnen verzorgen. Een inbouw vaatwasser bestellen bij een winkel uit Zeeland terwijl je in Friesland woont is niet erg handig.  Wanneer je de installatie niet zelf kunt of wilt doen, let er dan op of:

 

  • Het apparaat/ de apparaten thuis worden geleverd
  • Oude apparaten gedemonteerd worden
  • Nieuwe apparaten worden geplaatst en of eventueel ook deuren op vaatwasser en koelkasten worden gemonteerd.
  • Leidingen indien nodig kunnen worden verlegd of aangepast
  • Er gebruik wordt gemaakt van goedgekeurd en gecertificeerd aansluitmateriaal
  • Bestaande kasten eventueel aangepast kunnen worden
  • Het oude apparaat eventueel kan worden afgevoerd

 

Bij de meeste winkels worden er bepaalde diensten wel en niet standaard bij geleverd. Let er bij het aanschaffen van bepaalde keukenapparatuur goed op welke diensten er standaard bij horen, en vraag eventueel duidelijk een offerte voor het totaalplaatje aan.

 


Leave a Reply