Woontrends

Tips bij het uitzoeken van een nieuwe fauteuil


Meubels uitkiezen lijkt gemakkelijk, vooral als je een specifiek ontwerp voor de kamer in gedachten hebt. Maar je moet bij het kiezen van bepaalde meubels veel meer dan alleen stijl in overweging nemen, want je wilt ook iets dat lang meegaat en goed bij je past. Dit geldt met name bij het kiezen van een fauteuil, omdat je iets wilt waar je urenlang comfortabel in kunt zitten. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar. Wil jij een lederen relaxfauteuil of past een van stof beter bij jouw huishouden. Hieronder vind je een lijst met dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een fauteuil. 

Hoe comfortabel is de stoel?

Het eerste waar je, uiteraard, op moet letten bij het kiezen van een fauteuil, is het vinden van een stoel met een zitting waar je lang comfortabel op kunt zitten. Zorg ervoor dat de zitting dik is en dat de vulling stevig aanvoelt, maar genoeg mee geeft om er lekker op te kunnen zitten. Als de stoel te zacht is, zal dit het in- en uitstappen , zorg er ook voor dat de stoel jouw gewicht ondersteunt en niet kraakt als je erin gaat zitten.

Heeft de fauteuil de juiste hoogte?

Je voelt je het meest comfortabel als je bij het zitten de dijen plat kunnen rusten en je benen loodrecht op de vloer staan. Je knieën mogen niet naar boven of naar beneden wijzen, omdat je je dan snel ongemakkelijk gaat voelen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je voeten comfortabel op de grond kunnen rusten.

Maar als je een zithoek hebt met een lage salontafel en een lagere bank, dan wil je een fauteuil op een hoogte die bij deze andere stukken past. Dit komt omdat het nogal onhandig is om op een stoel te zitten die centimeters hoger is dan een salontafel. Het kan dus een goed idee zijn om de hoogte van de salontafel en zitbank te meten voordat je op zoek gaat naar een fauteuil.

Heeft de fauteuil de juiste breedte?

Een van de belangrijkste doelen van een fauteuil is natuurlijk comfortabel te kunnen zitten, dus je wilt er zeker van zijn dat er genoeg ruimte is om zowel goed te zitten als comfortabel in je fauteuil te loungen. En een fauteuil die te smal is voor je lichaam kan snel pijnlijk worden.

Fauteuils zijn er in veel verschillende breedtes, waarvan sommige groot genoeg zijn om als anderhalve stoel te worden beschouwd. Deze kunnen een geweldige keuze zijn voor degenen die van plan zijn vaker in hun stoel te loungen of voor degenen die graag wat extra bewegingsruimte hebben!