Lekker wonenTuinen

Ideeën voor een buitenhuiskamer 

Onze buitenruimtes zijn de afgelopen jaren nog waardevoller voor ons geworden omdat onze zomers warmer en langer zijn dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Nu we midden in de zomer zitten kijken we naar ideeën voor buiten huiskamers om ervoor te zorgen dat we er het meeste van kunnen genieten. Zo kun je voor een stijlvolle zithoek op zoek naar een Van der Garde tuinset, of juist kiezen voor een simpel bankje omringt door bloemen en planten. Lees snel verder voor het creëren van de perfecte buiten huiskamer voor jou!

Ongeacht de grootte van jouw tuin, terras of andere buitenruimte, je wil dat het aanvoelt als een verlengstuk van jouw huis en die comfortabele, ontspannen sfeer heeft. Denk daarom goed na over hoe je je ruimte gaat gebruiken. Als je van entertainment houdt, kan een eethoek een goede keuze zijn, of misschien een grote ingebouwde bank. Ben je meer een zonaanbidder die graag alleen is, dan past misschien een ligstoel beter bij je ruimte. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je van hetzelfde gevoel uit gaat als voor je interieur binnen.

Ideeën voor een buitenhuiskamer

Van ideeën voor buitenkeukens tot ideeën voor tuinstoelen, het enige dat nodig is, is een beetje planning, ontwerpkennis en eventueel deskundig advies om jouw tuin te transformeren tot een heerlijke buitenhuiskamer. Of je nu je leefruimte wilt uitbreiden of het buitenmeubilair wilt vernieuwen, elke verandering, groot of klein, kan transformerend zijn, dus tijd voor wat insider tips en advies over waar te beginnen…

Combineer stoelen met stoffering

Net zoals je zou doen in je woonkamer, stapel kun je in je banken en fauteuils veel kussens opstapelen voor de ultieme plek voor zonsondergangen. Een natuurlijk palet van neutrale kleuren en terracotta accenten past in bijna elke buitenruimte en heeft een rustgevend, kalmerend effect. Vloerkussens zijn geweldig voor spontane bezoeken van meer vrienden dan gepland en zullen bijdragen aan een ontspannen sfeer.

Gooi de ruimte open door middel van een spiegel

Spiegels zijn een geweldige aanvulling op elke tuin, en hebben de kracht om de ruimte volledig te transformeren. Het opent niet alleen de ruimte om deze groter te laten lijken, het weerspiegelt ook delen van de tuin die je vanaf de zitplaats misschien niet kunt zien, zodat je er nog meer van kunt genieten. Hang, net als in je binnen huiskamer, een spiegel op een centraal punt boven je zitmeubel, of midden in een smalle ruimte om deze groter te laten lijken.

Leg een vloerkleed over het terras om kleur toe te voegen

Als jouw buitenruimte weinig aandacht heeft voor kleurrijke planten en bloemen, is een buitentapijt een geweldige manier om meer kleur toe te voegen.Terwijl een zwaardere deken beter zal werken op een gazon of grasveld, is een vloerkleed de perfecte aanvulling op een terras of overdekte ruimte. Vloerkleden voor buiten zijn gemaakt met andere vezels dan hun tegenhangers voor binnen, dus ze kunnen de hele zomer buiten liggen, wat voor weersomstandigheden er ook zijn.

Combineer een eet- en leefruimte

Laten we eerlijk zijn, zodra de zon haar intrede doet, willen we zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, of het nu gaat om eten, werken of chillen met een goed boek. Creëer dus een ruimte om al deze dingen te combineren met een open woon- en eetruimte. Fauteuils en salontafels zorgen voor een leeshoekje en gelaagde tapijten maken de sfeer helemaal af!