Woontrends

Tegeltrends voor binnen- en buitentegels 2017-2018

De tegeltrends van 2017-2018 zijn weer bekend. Wat zijn dit jaar en volgend jaar de belangrijkste trends als het gaat om binnentegels en buitentegels? Hieronder hebben we de vier populairste tegelsoorten voor je op een rijtje gezet.

1. Keramische tegels

Keramische tegels zijn de bom op het moment. Zowel keramische tegels met detailprints, als ook keramische tegels die als basis dienen voor een keramische parketvloer. Populaire prints op keramische tegels zijn in 2017-2018 betonlook prints en prints die op natuursteen lijken. Hierbij kun je denken aan Kwartsiet, Leisteen of Belgische Hardsteen. Vergeleken met natuursteen is keramiek veel onderhoudsvriendelijker en ook minder vatbaar voor krasvorming of vlekvorming. Logisch dat keramische tegels momenteel zo populair zijn. Een keramische parketvloer is dit en volgend jaar een trend, vanwege het feit dat zo’n vloer de pre’s van keramiek heeft. Een keramische parketvloer heeft een robuuste bovenlaag zodat viezigheid en krassen nauwelijks kans hebben de vloer te beschadigen. Verder kun je keramische parketvloeren uitstekend voorzien van vloerverwarming. Ten slotte ziet een keramiekvloer eruit als een sterke houten vloer.

2. Betonlook tegels

Een tweede grote trend zijn keramische binnentegels en buitentegels met een betonlook. Dit soort tegels geeft je woning of tuin een echt moderne en stoere uitstraling. Als je van een strak en tegelijk letterlijk warm interieur of exterieur houdt, zijn betonlook tegels een absolute must! Zowel in tuinen als in badkamers, keukens maar ook als vloertegel, zijn betonlook tegels dan ook helemaal in.

3. Grote vloer- en terrastegels (XXL)

Een echte hype in 2017 en 2018 zijn de extra grote vloertegels of XXL-terrastegels. Grotere tegels zijn geliefd, omdat ze je woonkamer of tuin een rustige, relaxte uitstraling geven. Een zeer populaire maat is momenteel een tegel van 30cm bij 60cm. Daarnaast zijn vierkante binnen- en buitentegels van 60cm bij 60cm erg gewild.

4. Kleurige patchwork tegeltjes

Kleine patchwork tegeltjes in allerlei kleuren en vormen, staan ook hoog op het lijstje van veel verkochte tegels. Deze kleine tegels zijn doorgaans 15cm bij 15cm of 20cm bij 20cm. Ze kunnen je hal of je toilet – daar worden ze namelijk vaak gebruikt – lekker vrolijk en uitzonderlijk maken. Met patchwork tegeltjes weet je in elk geval zeker dat de betegelde ruimte opvalt!

Bestel jouw trendy tegels online bij Totaaltegel

Bij Totaaltegel.nl spelen ze uiteraard in op de hierboven genoemde tegeltrends. Daarom hebben zij de meest moderne en stijlvolle tegels van het moment in de brede tegelcollectie opgenomen. Bezoek de website om van het ruime aanbod en de scherpe prijzen te profiteren!