Uncategorized

Bereid je woning voor op de winter


De winter komt er weer aan. Je koopt dan zelf vaak nieuwe winterkleren en maakt het in huis gezellig met kaarsjes en andere nieuwe accessoires. Maar hoe zit het verder met het onderhoud van je huis? Want in de wintermaanden is er meer kans op schade aan je huis. Met allerlei preventieve handelingen kun je je huis bestand maken tegen slechte weersomstandigheden zoals regen, storm en vorst.

Dakgoot controleren

Een schone dakgoot is belangrijk ter preventie van verstoppingen. In de herfst vallen er veel bladeren in waardoor het regenwater niet meer goed weg kan lopen. Uiteindelijk kan de dakgoot overstromen. Als het water langs de muren naar beneden loopt kan dit voor vochtplekken binnenshuis zorgen. Controleer dus of het regenwater nog goed door kan stromen. Dit is best een lastig klusje. Je hebt een hoge ladder nodig en je moet jezelf vaak verplaatsen om op alle plekken de bladeren te kunnen verwijderen. Je zou dus een professioneel bedrijf voor dakgootreiniging in kunnen schakelen dat dit klusje veilig voor je klaart.

Goede isolatie van je woning

Wanneer heb je voor het laatst de verwarmingsinstallatie gecontroleerd? Het is natuurlijk belangrijk dat deze goed werkt wanneer je hem straks echt hard nodig hebt. Daarnaast zorgt een slecht onderhouden verwarmingsinstallatie vaak voor extra energieverbruik en dus hoge energiekosten. Een goede isolatie van je woning helpt tegen het onnodig verliezen van warmte. Kijk bijvoorbeeld of deuren en ramen goed sluiten. Wanneer dit niet zo is kun je zelfklevende isolatie strips toepassen. Denk verder ook aan gevelisolatie. Door een goed geïsoleerde gevel ontsnapt minder warmte en in de zomer heb je er ook veel aan want een goede gevelisolatie zorgt er dan voor dat je woning koeler blijft.

Onderhoud van je kozijnen

De buitenkant van je huis is je visitekaartje. Hiermee krijgt je bezoek een eerste indruk en je wilt natuurlijk dat deze goed is. Nette kozijnen zorgen voor een mooie uitstraling van je huis. Regelmatige kozijnreiniging helpt hierbij en zorgt ook dat verwering door slechte weeromstandigheden tegen wordt gegaan. Oudere kozijnen zijn te herkennen aan kleine kiertjes en scheurtjes. Hier hoopt zich al snel veel vuil in op. Deze kiertjes en scheurtjes zijn ook aantrekkelijk voor insecten om in de winter een warm plekje in te zoeken. Met regelmatig onderhoud van je kozijnen bescherm je je woning beter en zo gaan de materialen bovendien langer mee.

Schade en extra kosten voorkomen

Het verzorgen van je dakgoot, gevel, kozijnen en houtwerk zorgt dat deze onderdelen langer mee gaan. Wanneer je alles preventief bijhoudt worden dure reparaties uiteindelijk voorkomen. Daarnaast heb je met een goed onderhouden woning ook lagere stookkosten, wat ook weer gunstig is voor je portemonnee. Heb je zelf de kennis en het materiaal niet om onderhoud aan je woning uit te voeren dan kun je ook een onderhoudsbedrijf zoals Housecare Service inschakelen. Zij kunnen veel voor je betekenen op het gebied van reiniging en onderhoud van je woning. Zo kom je (binnen in je warme huis) goed de winter door.