Tuinen

Drie stijlen voor je tuininrichting

De inrichting van je tuin is net zo persoonlijk als de stijlkeuzes die je maakt voor de rest van je woning. Iedereen heeft een eigen smaak en is op zoek naar een andere sfeer en uitstraling. Het voordeel van een tuin is dat deze vrijwel helemaal in te richten is zoals jij het wilt. Ben je op zoek naar inspiratie? Hier vind je drie populaire stijlen om je tuin mee in te richten.

Landelijk

Heb je het geluk dat je tuin in een rustige omgeving ligt? Dan kun je de keuze maken om voor een landelijke inrichting te gaan. Bij deze inrichting draait het erom dat je je tuin laat opgaan in de rest van de omgeving. Dit kun je doen door de achterkant van je tuin een lage omheining te geven, waardoor de uitgestrekte omgeving zichtbaar wordt. Ook veel open ruimtes in je tuin passen bij een landelijke inrichting. Je geeft de natuur de ruimte om te ademen zodat je zelf ook helemaal tot rust kunt komen.

Modern

Het interieur van vele huizen is tegenwoordig modern, dus de tuin kan daarbij niet achterblijven. Het afbakenen van planten en zithoeken door middel van stenen en grind is een belangrijk onderdeel van de moderne tuininrichting. Ook je tuinmeubilair kan niet achterblijven. Geometrische vormen zijn essentieel binnen deze stijl omdat ze de moderne stijl als geen ander over kunnen brengen. Weet je niet zeker welke meubels goed bij een moderne tuin passen? Neem dan een kijkje bij de tuintafels van Massamarkt.nl. Hier vind je verschillende modellen die donker en robuust zijn waardoor ze perfect in je moderne tuin passen.

Natuurlijk

De natuur is van zichzelf al prachtig. Dat is de reden waarom sommige mensen kiezen voor een natuurlijke tuininrichting. Hier staat de organische kracht van de natuur centraal en krijgen bloemen en planten de ruimte om op hun eigen manier te groeien. Je zult binnen deze vorm van tuininrichting dus geen strakke plantenbakken of gevormde klimplanten vinden. Enig onderhoud hoort er natuurlijk wel bij, maar over het algemeen is de vrijheid van de bloemen en planten in deze tuin het belangrijkste. Zo heb je namelijk een echt natuurlijk paradijs in je eigen achtertuin liggen.