Lekker wonen

Tegeltjes wijsheid of kunst


Creatief met letters
Ken je ze nog, die mooie vilten borden met een houten lijst waar je losse letters in kon steken in een richel? Ze zijn er weer! Vroeger werden deze zogenaamde letterborden vaak gebruikt in de horeca als prijslijst. Je kwam ze ook wel tegen als mededelingen bord om bijvoorbeeld openingstijden of een evenement aan te kondigen naast de deur bij de bibliotheek. Maar je kunt er zoveel meer mee doen.

Voor elk interieur
Nu zijn deze letterborden weer te koop. Ze zijn te krijgen in een mooie houten lijst en de kleur van het vilt kan wit of zwart zijn. Een complete set met letters en cijfers maakt het geheel af. Je kunt dit retrobord natuurlijk nog steeds ophangen in je interieur, winkel of café, maar je kunt het ook op vele andere manieren inzetten.

Quote van de week
Laat je inspireren door spreuken op oude tegeltjes en zet elke week of maand een nieuwe spreuk op het letterbord. Hang het in de kamer, in de hal of bij de eettafel in je huis. Of trakteer je patiënten in de wachtkamer op een spreuk waar iedereen van gaat glimlachen. Je zult merken dat je zelf ook anders naar taal gaat kijken.

In de etalage
Voor als je een winkel hebt, zijn er ook vele mogelijkheden om het ouderwetse letterbord in te zetten. Trakteer het winkelend publiek eens op een grapje of zet het bord juist heel ouderwets naast je handel in de etalage met de prijslijst erop.

Duurzaam
Hoe je je letterbord ook inzet, je zult er zeker lang plezier van hebben. Elke keer opnieuw kun je een nieuwe tekst neerzetten. De letters zijn van stevig plastic gemaakt en het bord bestaat uit duurzaam hout met een vilten binnenzijde. Hang het op of stal het uit.