Lekker wonen

Stap a.u.b. ieder jaar weer over!

Stap ieder jaar weer over naar een andere energieleverancier!

Na de liberalisering van de energiemarkt bepalen energieleveranciers zelf de tarieven voor gas en stroom. Dat is voor jou een belangrijke reden om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Je wilt profiteren van scherpe prijzen en niet het volle pond betalen als dat niet nodig is. Waarom je nog meer overstapt naar een andere energieleverancier? Verdiep je in onderstaande tips en profiteer van veel voordeel. Wij helpen je graag op weg.

Hierom stap je over naar een andere energieleverancier
Wist je dat in 2015 een recordaantal mensen is overgestapt naar een andere aanbieder? Blijkbaar realiseren mensen zich dat ze veel te veel geld betalen voor hun maandelijkse energieverbruik. Zodra aanbieders de jaarnota opmaken en toesturen, schrikken klanten zich een hoedje. Waarom zijn ze zoveel geld kwijt aan hun energieleverancier? Is dat daadwerkelijk noodzakelijk? Blijkbaar niet als je ziet hoeveel mensen er zijn overgestapt naar een andere aanbieder! Energie vergelijken heeft wel degelijk zin, anders waren er geen 2,3 miljoen mensen overgestapt in 2015.

Tips bij het vinden van een goedkope energieleverancier
Natuurlijk wil jij ook niet teveel geld betalen aan je huidige energie-aanbieder. Als je weet wat je jaarlijkse verbruikskosten zijn, wordt het een stuk eenvoudiger om energie te vergelijken. Andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de premie zijn bijvoorbeeld het type woning, de regio waar je woont en de samenstelling van je huishouden. Door al deze gegevens paraat te hebben, zie je in één oogopslag welke leverancier in jouw situatie het goedkoopste is. Wist je dat sommige energieleveranciers bereid zijn de boete van jouw oude energiecontract te betalen en je ook nog eens te verrassen met een welkomstbonus? Waarom zou je dan niet jaarlijks overstappen naar een andere aanbieder?

Vergelijk en bespaar honderden euro’s per jaar
Schrik niet als je tot de ontdekking komt dat je soms wel tot honderden euro’s per jaar kunt besparen als je de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijkt. Niet alleen de hoge maandelijkse kosten die je kwijt bent aan gas en stroom zijn een reden om over te stappen. Ook de facturering, de herkomst van de energie en de wijze waarop je wordt geholpen door de klantenservice, zijn redenen om over te stappen naar een andere aanbieder. Wil jij niet teveel geld betalen aan energiekosten en er ook een prettig gevoel aan overhouden? Vergelijk energieleveranciers dan niet alleen op premie, maar ook op eerdergenoemde factoren.