Sloten veranderen na een inbraak
Na een inbraak word je bedolven onder de emoties en informatie. Er is ineens verschrikkelijk veel wat allemaal geregeld moet worden. De politie moet worden gebeld, er moet aangifte worden gedaan, de verzekeraar moet langs komen en een indicatie geven van te maken kosten, een timmerman moet een prijsopgave maken om de deur te repareren, de rommel moet worden opgeruimd, en ga zo maar door. Bovendien zit je zelf vol emoties, ben je soms spullen kwijt waaraan je sterk gehecht bent, en moet je zo dus heel er goed opletten dat je geen emotioneel wrak wordt. Je doet er daarom vaak goed aan om vrienden en familie in te schakelen, ook al denk je in eerste instantie dat je het zelf allemaal wel aan kunt. Deze website biedt meer informatie over inbraken.
Vergeet de slotenmaker niet
Als er wordt ingebroken, spreekt het vaak voor zich dat er sloten moeten worden vervangen. De inbreker heeft ze gesloopt en dus werken ze niet meer en moeten er nieuwe sloten in komen. Toch is dat lang niet altijd zo voor de hand liggend. Een inbreker kan immers ook via het raam binnenkomen en daarbij enkel het raam beschadigen. Je zou dan denken dat het voldoende is om het raam en eventueel zelfs het kozijn te vervangen, en dan zou het wel genoeg moeten zijn.
Dat is echter lang niet altijd het geval. Een inbreker kan je sleutels hebben gevonden, en deze allemaal hebben gekopieerd. Dit duurt geen uren en hiervoor is zelfs niet zo’n machine nodig die ze bij de slotenmaker altijd gebruiken om sleutels bij te maken, maar dat kan eenvoudig door in zacht materiaal een afdruk van de sleutel te maken.
Laat daarom altijd de sloten in de woning vervangen. Ook al is de kans groot dat het eigenlijk overbodig was, je zult in ieder geval merken dat je je weer iets veiliger voelt. Bovendien kan de slotenmaker je direct adviseren bij aanvullende inbraakwerende maatregelen.