blog

3 tips voor het uitbesteden van loodgietersklussen


Stel je wil graag een verwarming verplaatsen, en dus schakel je een loodgieter in. Je wil het immers wel dat het netjes gebeurt, en wil zelf ook niet het risico lopen fouten te maken en zo voor lekkages te zorgen. Bovendien moeten er leidingen worden omgelegd en moeten er daarvoor sleuven in de vloer worden gefreesd. Maar hoe vind je eigenlijk een loodgieter die dit op kan knappen? We geven enkele tips waar je op zou kunnen letten!

1. Vraag je vrienden en familie naar ervaringen

Wie kan je beter laten weten wat een goede en bekwame loodgieter is en wie vooral niet? Je bekenden en vrienden die wellicht al ervaringen met iemand hebben! Als iemand al eerder een loodgieter nodig heeft gehad dan zou dat een aangewezen persoon kunnen zijn om ook jouw klus op te knappen. Je hoeft je dan niet te baseren op de meningen van onbekenden, of zelfs helemaal geen meningen.

2. Benader diverse loodgieters

Je doet er vaak verstandig aan om bij diverse verschillende loodgieters om een offerte te vragen. Je kunt dan niet per definitie de goedkoopste prijs nemen, maar hebt in ieder geval een beeld van de normale kosten voor jouw specifieke klus. Je weet dan zeker dat je niet teveel betaalt en vooral ook niet te weinig. Een hoge offerte kan tal van oorzaken hebben; informeer daarom altijd even bij de betreffende loodgieter naar de oorzaak van de hoge offerte. Misschien heeft de loodgieter aan bepaalde aspecten gedacht waar de andere loodgieters niet aan gedacht hebben.

3. Zorg voor een duidelijke prijs

Zorg altijd dat je voor aanvang van de klus weet wat het geheel je gaat kosten. Vermijd stelposten die nog kunnen variƫren, maar probeer zo goed als mogelijk een vast bedrag op de offerte te krijgen. Je voorkomt daarmee gedoe en onenigheid over de prijzen achteraf.


Leave a Reply