blog

Slimme trucs voor schone ramen

Ramen zemen, het is een klusje wat door veel mensen wordt verafschuwd. Vooral om het een ondankbaar werkje kan zijn. Immers, na een regenbui zie je niks meer van de fits gewassen ramen. Of als je kleine kinderen in huis hebt zitten je ramen binnen de kortste keren weer vol vlekken en vette vingerafdrukken. Toch wil niemand tegen vieze ramen aankijken. De glazenwasser Almelo geeft je enkele slimme tips voor glanzend schone ramen.

Maak gebruik van de juiste materialen

Een van de eerste tips die de glazenwasser Almelo voor je heeft, is misschien voor de hand liggend. Toch gaat het daar al vaak mis. Veel mensen gebruiken namelijk gewoon een emmer met water en een spons. Ze doen dan een beetje spiritus of ammoniak in het water om ervoor te zorgen dat ze het vuil eenvoudig kunnen verwijderen. Maar, aldus de glazenwasser Almelo, dat is juist niet aan te raden. Zo zorgt spiritus ervoor dat je ramen een blauw aanslag krijgen. Je ziet dan een blauwe waas op je ramen. Ammoniak zorgt ervoor dat de vette vingerafdrukken verwijderd zijn, maar kan ook het verfwerk van de kozijnen aantasten. Je kunt daardoor beter een beetje afwasmiddel in het water doen. Niet teveel, want het water mag niet schuimen. Een ander huistuinkeukenmiddel is een ui boven het water uitknijpen of een beetje azijn in het water te doen. Daarnaast is het van belang dat je goede materialen hebt. Een goede kwaliteit spons die niet al het water opzuigt werkt veel makkelijker. Daarnaast kan een goede trekker en zweem het verschil maken tussen streeploze ramen en ramen met strepen, geeft de glazenwasser Almelo als goede tip.

Andere handige trucjes

Naast het gebruik van de juiste materialen heeft de glazenwasser Almelo nog een aantal handige trucjes voor schone ramen. Wanneer de zon schijnt valt het juist op dat je ramen een poetsbeurt nodig hebben. Toch kun je beter niet je ramen op een zonnige dag schoonmaken. Door het volle zonlicht het water snel op. Hierdoor kan er aanslag op de ramen ontstaat. Daarnaast moet je zorgen dat je spons helemaal schoon is. Een spons die viezigheid van de vorige keer bevat laat het nu achter op de ramen. Hierdoor zullen je ramen niet schonen worden. Ook is het slim om eerst je kozijnen te drogen voordat je de ramen met een trekker afdoet. Zo heb je geen last van waterdruppels die vanuit het kozijn op je raam druppelen. Wanneer je toch de kozijnen af doet kun je ze direct ook even een extra poetsbeurt geven. Zo heb je zowel schone ramen als kozijnen.

Geef het werk uit handen

Met deze tips kun jij gemakkelijk zelf je ramen wassen. Vind je het toch lastig of geen prettige klus, dan kun je het natuurlijk ook uit handen geven. De glazenwasser Almelo wil met liefde jouw ramen wassen zodat jij daarna door schone – streeploze – ramen weer naar buiten kunt kijken.