Tuinen

Sfeervolle toevoegingen aan de tuin

Als tuinliefhebber streef je vanzelfsprekend naar een mooie tuin. Een mooie tuin staat echter niet per se gelijk met een gezellige of sfeervolle tuin. Zit je zelf met zo’n exemplaar dat objectief mooi te noemen valt, maar die toch nog altijd net iets te koud en ongezellig aanvoelt? Dan is er goed nieuws. Met enkele kleine toevoegingen en aanpassingen maak je van jouw tuin in geen tijd een gezellige en sfeervolle boel. Hier zijn alvast enkele ideetjes.

1. Sfeerverlichting

Verlichting buiten is iets wat door heel wat mensen, en ook tuinliefhebbers, enorm onderschat wordt. Een goed geplaatste buitenlamp of een gedempt avondlicht tovert in één vlotte beweging een hoop sfeer tevoorschijn. Plaats een paar lampjes op tafel, zorg voor een klein haardvuur of voor indirect licht van buiten. Er zijn heel wat opties en slechts één gouden regel: tracht het gevaar van de te felle lichten te vermijden.

2. Een leuke tuinbank

Een tuinbank hoeft niet per se op het terras te staan. Op een uiterst mooi plekje in de tuin kan je bijvoorbeeld ook een tuinbank plaatsen om even in gedachten weg te zinken. Niet alleen zorg je zo voor een extra rustpunt in de tuin, maar bovendien pas je de hele sfeer aan. De tuinbank geeft een authentiek gevoel en straalt gezelligheid uit. Kies natuurlijk wel voor een stijl die aansluit bij jouw tuin. Inspiratie nodig? Een tuinbank van tuinmeubelen.nl geeft je die zeker.

3. Voeg een beetje water toe

Niets doet zo hard aan de natuur denken als het geluid van klaterend water. Alleen al het geluid is voldoende om extra sfeer te brengen, maar ideaal gezien voeg je gewoon een klein vijvertje of fonteintje toe. Echt veel werk is dat niet en het resultaat? Dat mag er echt wel zijn.

4. Relaxen geblazen

Een mooie loungeset aan jouw tuin toevoegen transformeert de hele vibe van jouw tuin. Het gaat van een plek om in te werken en rustig door te wandelen naar een plek om echt in te relaxen. Heb je daar geen budget voor? Dan is een kleine overkapping met een stoel of simpelweg een comfortabele ligstoel vaak ook al meer dan genoeg. Werk het geheel af met een lekkere cocktail in de hand en je hebt een sfeervolle tuin!