Lekker wonen

Sfeerverhogende woonaccessoires


Nu het buiten kouder en vroeger donker wordt, is het de ideale tijd om het in huis weer wat knusser te maken. Tijdens de zomermaanden besteden de meeste mensen wat minder tijd, geld en aandacht aan sfeerverhogende woonaccessoires, omdat dan toch veel tijd buiten wordt doorgebracht. Daarnaast zijn veel sfeerverhogende woonaccessoires leuker om te gebruiken wanneer het schemerig of donker is in de woning. Nu de herfst weer is begonnen, proberen we het weer gezellig en knus te maken in huis. Heel geschikte accessoires om daarvoor te gebruiken zijn bijvoorbeeld waxinelichtjes, kandelaars, kaarsen, plaids, een poef, een vuurtafel of kransen.

Leuke sfeerverhogende woonaccessoires

Zoals al hierboven genoemd doen kaarsen, windlichten en waxinelichtjes het altijd erg goed. Deze items passen dan ook in ieder interieur, omdat ze in allerlei stijlen, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Allemaal perfecte middelen bij het restylen van je woning. Het is mooi om bijvoorbeeld twee grote windlichten met kaarsen erin op de vensterbank te zetten. Verder is het ontzettend gezellig om op de salontafel wat potten met takken en daarnaast een aantal kaarsen te plaatsen. Mooie kransen, eventueel zelfgemaakt van materiaal uit de natuur, geven ook altijd een sfeerverhogend resultaat. Kransen zijn, wanneer je ze niet zelf wilt maken, ook in diverse shops verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen, formaten en kleuren. Gebruik daarnaast bijvoorbeeld materiaal als katoen en wol om te zorgen voor een warme sfeer in het interieur. Een aantal plaids en kussens op de bank doen het ook altijd goed.

Vuurtafel

Als we het hebben over sfeerverhogende woonaccessoires, moeten we zeker ook de vuurtafel noemen. Vaak wordt gedacht dat een vuurtafel alleen geschikt is voor gebruik buiten in de tuin, maar dit is ook zeker binnen mogelijk. Een vuurtafel is een prachtig stukje meubilair en zorgt voor een knusse en intieme sfeer. Hierover lees je meer op woonprettig.nl.  Wel moet er goed gekeken worden naar de veiligheid en verdient het de voorkeur om de vuurtafel aan te sluiten op de vaste gasleiding.