Lekker wonen

Sfeermaker in huis: de voordelen van gordijnen


Wat is jouw stijl?

Bij het inrichten van jouw huis weet je vaak precies welk meubilair, welke kleuren op de wanden en welke vloer je wilt hebben. Maar vergeet juist deze bepalende sfeermaker niet: Gordijnen!
Als er iets hip is, dan zijn het gordijnen. In materialen, kleuren en patronen is er zo veel keuze, dat er altijd een stof is die bijdraagt aan jouw inrichting. Gordijnen in de zelfde teint die zorgen voor een rustige basis of juist een sterk contrasterende kleur als oppepper voor de ruimte.

Hoe donker wil je het hebben

Door de keuze van type en materiaal gordijnen bepaal je sterk de lichtinval. Veel mensen kiezen voor een lichtplan bij het inrichten van een woning. Maar door de juiste keuze in gordijnen kun je het licht in jouw woning ook sturen. Kies je voor transparante materialen of ga je juist voor knus en verduisterend? Bepalend voor jouw keuze is het gebruik van de ruimte waar de gordijnen hangen. Is het een ruimte om te leven of juist om te slapen. Je zult niet verrast zijn dat verduisterende gordijnen zorgen voor een betere kwaliteit van slaap. Maar wist je dat je door beter te slapen zelfs gewicht verliest? Waar wacht je nog op??

Laat die koude winteravonden maar komen

Maar dat is nog niet alles. Gordijnen stralen niet alleen sfeer uit, en bepalen ook de lichtinval, ook zorgen ze voor een goede isolatie. Juist bij ramen is er veel sprake van warmte verlies. Hierdoor zijn gordijnen een goede investering om zo de maandelijkse energiekosten in toom te houden. Met de juiste gordijnen zit jij er warmpjes bij deze winter!

Een kind kan de was doen

Na het maken van jouw keuze in type gordijnen, materiaal en kleur is het een kwestie van meten. Gordijnen kunnen zowel in standaard maten als op maat geleverd worden. Het fijne is dat je ze meestal snel in huis hebt en dat ze eenvoudig te installeren zijn. Zo kun je met een paar klikken rolgordijnen kopen bij gordijnen.nl en in no time genieten van de huiselijke sfeer!