Lekker wonen

Sfeer creëren met verlichting


Het is altijd gewenst om een leuke sfeer te creëren in het huis. Dit kun je op veel manieren verwezenlijken door verschillende aanpassingen in het huis te volmaken. Zo kun je er voor kiezen om een nieuwe vloer te laten leggen, verschillende aankledingen in het huis te verwelkomen, nieuwe meubels te laten plaatsen of een sfeer creëren met verlichting. Deze laatste optie is in veel gevallen een zeer goede optie. Hiermee kun je namelijk lichtinvallen nabootsen die je zelf aan en uit kunt zetten. Hierdoor heb je zelf in de hand op welke momenten je de sfeer wilt veranderen in huis! In dit blogartikel zullen we je dan ook meer informatie geven over het creëren van sfeer in huis door middel van verlichting. 

De verschillende verlichtingen voor een huis
Wanneer je praat over verlichting voor een woning, heb je enorm veel verschillende manieren waarop je dat kunt bewerkstelligen. Zo kun je gaat voor staande lampen, verplaatsbare lampen of vaste lampen. Daarin heb je weer enorm veel verschillende gradaties van hele kleine lampjes, zoals spots of juist hele grote lampen, zoals een kroonluchter. Om er achter te komen wat er precies in jouw huis past en waar je wensen en behoefte liggen zul je afwegingen moeten maken. Zo kun je allereerst nagaan wat je precies wilt bereiken met de verlichting. Wil je bijvoorbeeld de nadruk leggen op verschillende delen in het huis of wil je enkel meer licht creëren voor bijvoorbeeld een eettafel. Op het moment dat je weet waar je de verlichting voor zult gaan gebruiken kun je gaan kijken welke soorten lampen je kunt gaan gebruiken. 

Waar moet je op letten bij het kopen van lichten voor je woning?
Bij het aankopen van lichten voor je woning zijn er verschillende punten waar je op dient te letten. Allereerst is het uiteraard belangrijk dat de lichten niet teveel energie verbruiken. Dit kun je gemakkelijk zien aan het keurmerk dat ieder licht tegenwoordig op zijn verpakking heeft staan. Hierin is het belangrijk dat de lamp een A of hoger scoort. Hierdoor weet je namelijk zeker dat de lamp niet enorm veel energie zal gaan verbruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je duidelijk hebt wat de lamp moet hebben om een sfeer te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor lampen met dimlicht. Deze lampen kun je namelijk sterker en zwakker licht laten geven waardoor je erg gemakkelijk de sfeer kunt veranderen in de kamer. Daarnaast kun je in sommige gevallen ook de kleuren van de lampen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een gele gloed creëren waardoor het interieur een andere look krijgt. Ook kun je er voor kiezen om led-strips in het huis te laten plaatsen. Deze kun je bijvoorbeeld onder de vensterbank laten plaatsen. Deze zullen vanuit een hoek een erg leuke lichtinval geven dat de sfeer in de kamer zeer zeker ten goede zal komen. Dit kun je daarnaast ook erg gemakkelijk uittesten. Tenslotte kan een staande lamp ook voor sfeer zorgen. Deze kun je daarnaast ook altijd gemakkelijk verplaatsen!

Bron: www.atmyhome.nl