Lekker wonen

Kiezen voor een professioneel bureaustoel


Kiezen voor een professioneel bureaustoel is niet zo eenvoudig
Bij sommige mensen is er heel wat verwarring over wat nu wel of niet een goede professionele bureaustoel is. Sommige leveranciers willen mensen laten geloven dat een goede bureaustoel moet voorzien zijn van dikke pluche kussens, terwijl anderen een stoel als ergonomisch markeren als deze alleen maar een verstelbare hoogte heeft. Wees op je hoede voor de extra vulling in de rugleuning wanneer een verkoper ernaar verwijst als “lendensteun”. In werkelijkheid heeft “ergonomie” te maken met comfort, aanpasbaarheid en mobiliteit.

Specifieke kenmerken voor een professioneel bureaustoel

Om een bureaustoel professioneel en ergonomisch te kunnen noemen moet hij voldoen aan enkele belangrijke kenmerken.
1. In hoogte verstelbare armsteunen
Hierdoor kunnen je ellebogen en onderarmen worden ondersteund door de armleuningen. Door de elleboog en dus ook de pols op het toetsenbord goed uit te lijnen, kunnen veel repetitieve pols- en handletsels worden voorkomen.

2. Verstelbare zithoogte
De meeste bureaustoelen zijn voorzien van deze. Als dit niet het geval is, mag je deze stoel al direct als onbruikbaar beschouwen. De verhouding tussen de stoelhoogte en het werkoppervlak, met daarop een beeldscherm, is van noodzakelijk belang om langdurig letsel te voorkomen. Als een stoel te hoog of te laag is … zijn nek-, pols- en beenletsels niet uit te sluiten.

3. Wielen
Het gezond verstand zegt dat een stoel op wieltjes moet staan ​​om de mobiliteit binnen het kantoor gemakkelijker te maken. Maar wist je dat niet alle wieltjes gelijk zijn gemaakt? Er zijn wielen voor harde oppervlakken zoals hout en tegels en andere die gemaakt zijn voor het bewegen vloerbedekking … zorg ervoor dat je wielen hebt die geschikt zijn voor je vloer. Over het algemeen vereist een harde vloer een zachter zwenkwiel die meer weerstand creëert. Een vloerbekleding of tapijt vereist een harder zwenkwiel voor minder weerstand. De meeste bureaustoelen hebben standaard wieltjes die geschikt zijn voor vloerbedekking, maar kwaliteitsfabrikanten bieden de optie om te wielen aan te passen.

4. Verplaatsbare zitting
Vaak zul je deze functie niet vinden en toch kunnen de meeste vrouwen hier specifiek gebruik van maken. Omdat vrouwen de neiging hebben om kortere benen te hebben, leunen ze voorover in hun stoel en als ze dat doen, wordt hun rug niet ondersteund. De schuifzitting verkort de zitdiepte en biedt daardoor meer ondersteuning in de lendenstreek. Voor de aankoop moet je naar een gespecialiseerde zaak gaan.

5. Kantelbaar
Met deze functie kunt u het lichaam periodiek verplaatsen. De meeste pijnen ontstaan ​​wanneer verkeerde posities langdurig worden aangehouden. De draaibare kanteling verlicht de tegendruk en zorgt voor meer bloedcirculatie in kwetsbare lichaamsdelen.

6. Lichtgewicht
Veel mensen denken dat de populaire stoelen met rug in gaas geen goede ondersteuning kunnen bieden, niets is minder waar. Plus dit lichtgewicht materiaal zorgt voor gemakkelijker mobiliteit.

Andere functies die vooral in een thuiskantoor belangrijk zijn, zijn uiterlijk en duurzame stoffen die goed passen bij je kantoordecor.