Lekker wonen

Ruimte creëren in huis

Ruimte geeft rust

Al is je behuizing nog zo klein, er zijn vele tips om meer ruimte te maken. Een opgeruimd interieur geeft een bepaalde rust in je hoofd. Je kunt ruzie voorkomen door alles regelmatig op te bergen. Een interieur waar kinderen aanwezig zijn hoeft echt geen speelgoedwinkel te worden, waar gestruikeld wordt over de lego en knuffelberen. Zorg voor een grote opbergkast om in de avond de boel in op te ruimen.

Spullen die niet vaak worden gebruikt zoals kerstspullen, seizoenskleding, BBQ en tuingereedschap kunnen na gebruik worden weggeborgen. Zolders zijn uitermate geschikt om seizoenskleding en kerstspullen op kwijt te kunnen. De schuur is meer voor het tuingereedschap en de BBQ. Op deze manier voorkom je, dat je in de zomer geconfronteerd wordt met kerstversierselen.

Opbergkasten

Opbergkasten kom je in een huishouden altijd te kort. Dit soort kasten zijn er in open varianten maar ook met een schuifdeursysteem of combinatie hiervan. In de woonkamer wordt een opbergkast vaak gebruikt voor serviesgoed, boeken of spullen die je af en toe nodig hebt. Opbergkasten op de bovenverdieping zijn ideaal om je garderobe in op te bergen of hangen.

In de badkamer kan een open opbergkast dienen om handdoeken overzichtelijk in neer te leggen. Heb je een ruimte waar de computer staat of waar wordt gestudeerd? Dan is een kast waar papieren veilig bij elkaar liggen een uitkomst. Niet meer zoeken naar garantiepapieren of rekeningen. Direct opbergen in een kast die speciaal voor belangrijke documenten bedoeld is, is altijd makkelijk!

Tips bij de inrichting kleine ruimte

Wanneer er lichte tinten worden gebruikt lijkt een ruimte direct groter. Een duidelijke accentkleur kan prima, zolang deze maar niet de overhand heeft.

Elke centimeter in een kleine ruimte telt. Multifunctionele meubels zijn een aanrader. Een uitschuifbaar blad of een bedbank helpt al meteen meer ruimte te krijgen.

Kleine organizers en wandplanken geven de ruimte om boeken etc. op te bergen. Zit er in de woonkamer een trap, met daaronder een schuine wand, dan kan er een plankenwand gemaakt worden, waar bijvoorbeeld serviesgoed kan worden opgestapeld. Ziet er decoratief uit en is ook nog is praktisch.