Verbouwen

Het nut van een kamersteiger

Iedereen kent wel de bekende rolsteigers die je soms in het straatbeeld ziet. Deze tijdelijke constructies uit steigerpijpen en planken maken het mogelijk om in de hoogte te werken. Zo kan er gebouwd, gerenoveerd en onderhouden worden op plaatsen die vanaf de grond niet of nauwelijks bereikbaar zijn. Er is echter ook nog een ander type steiger dat je kunt gebruiken voor diverse taken binnen in het huis: de kamersteiger. Wat is het nut van kamersteigers? Een vraag waar we even dieper op in gaan.

Voor gebruik binnenskamers

Kamersteigers zijn speciaal ontwikkeld voor binnengebruik. Ook al is het in principe mogelijk om een rolsteiger binnen te gebruiken toch valt het aan te raden dit niet te doen. Dat heeft alles te maken met de verschillen in opbouw. Een kamersteiger valt immers sneller en eenvoudiger op te bouwen dan het alternatief. De constructie bestaat uit eenvoudige, kant en klare onderdelen waaronder een vouwframe wordt geplaatst. Een kamersteiger kan dan ook door 1 persoon worden opgebouwd. Dat is een gigantisch voordeel voor wie alleen aan de slag wilt of gewoon niemand heeft die komt helpen. Bovendien betekent dat ook dat de vele vaste onderdelen een stabielere ondergrond geven dan een rolsteiger die uit losse onderdelen bestaat. Het nadeel dat hieraan is verbonden is dat kamersteigers slechts geschikt zijn voor beperkte werkhoogtes tot 7,5 meter. Maar laten we eerlijk zijn: voor binnengebruik is dat ruimschoots voldoende.

Waarom kamersteigers inschakelen?

Er zijn diverse redenen waarom je zou kiezen voor het gebruik van een kamersteiger. Stel dat je aan het schilderen bent en maar moeilijk aan het plafond geraakt? Een kamersteiger is dan een gemakkelijke en handige oplossing. Schilderwerken zijn dan ook één van de grootste redenen om te opteren voor dit apparaat. Ook renovatiewerken hebben vaak nood aan een kamersteiger om vlot vooruit te gaan en ook andere werkzaamheden binnen in gebouwen kunnen geholpen worden door de inschakeling van een kamersteiger. Ten slotte valt het op te merken dat je kamersteigers ook buiten in kunt schakelen voor beperkte taken. Ben je een handige harry die niet graag de hulp van derden inschakelt? Dan is een kamersteiger voor werkzaamheden aan het huis jouw beste vriend.