Lekker wonen

Redenen om te kiezen voor houten jaloezieen


Het is wel even wennen, die mooie houten jaloeziën, vooral als je ze kiest in naturel hout. Maar je went er snel aan, dat is zeker. Wat is er toch zo bijzonder aan houten jaloezieën en waarom worden ze alsmaar meer populair? Wij gingen eens kijken naar de Doehetbudget houten jaloezieen en we wisten het meteen: hout is pure klasse. Deze jaloezieën zijn echte eyecatchers, je kunt er niet naast kijken. Wij geven jou hier alvast een aantal redenen waarom je voor houten jaloezieën kiest.

Hout is sterk en duurzaam

Hout gaat heel lang mee. Het blijft altijd zijn oorspronkelijke uitstraling bewaren. Als je al eens een ongelukje zou hebben en je maakt krassen op je jaloezieën, dan kun je het makkelijk wat bij schuren en schilderen. Hout is een duurzaam materiaal. Het is recyclebaar en zo draag je een steentje bij tot het verminderen van de afvalberg.

Hout creëert een gezellige sfeer

Hout brengt de natuur in huis. Ook al kies je voor gekleurd of geverfd hout, het heeft toch nog altijd dat ietsje meer puurheid dan jaloezieën van kunststof. Het licht dat tussen de houten lamellen valt doet een beetje denken aan de lichtinval in een bos. Het geeft een warme en speelse indruk. Licht en hout zijn een mooie combinatie.

Houten jaloezieën verduisteren perfect

Waar er bijvoorbeeld bij jaloezieën in stof soms toch nog wat zonnestralen binnensluipen, heb je dit bij houten jaloeziën totaal niet. Houten lamellen zijn volledig ondoorzichtig en sluiten het invallende licht voor 100% buiten. Daardoor zijn ze niet alleen geschikt voor woonkamers en slaapkamers, maar ook voor kantoren en werkruimtes bijvoorbeeld.

Hout past bij elke stijl.

Houten jaloezieën bestaan in heel wat designs en kleuren. Kies je voor donker of licht naturel hout? Ga je voor traditioneel lindehout of kies je trendy abachi hout? Of ga je liever voor een gebeitste of geverfde afwerking? Je kunt perfect je jaloezieën laten aansluiten bij de rest van je interieur. Of je nu een klassieke, vintage, landelijke, moderne of industriële woning hebt, er past altijd een houten raamdecoratie bij.