Tuinen

Ook moe van het onderhoud aan je gazon? Stap over op kunstgras en verban onderhoud, sproeien, mesten en ongedierte voorgoed naar het verleden!

Ook dit jaar was het weer raak. Door het uitblijven van de regen was het door jou ingezaaide gazon achter in de tuin tegen de tijd dat het augustus werd, niet meer dan een mat van gele droge sprieten met steeds meer kale plekken. Het fijne groene gras dat je voor ogen had om je tuin nieuw leven in te blazen was zo aan het eind van de zomer een verdord stuk land geworden waar weinig tot geen plezier meer aan te beleven viel. 

Om er zeker van te zijn dat je volgend jaar niet weer voor hetzelfde probleem komt te staan, ben er serieus over aan het nadenken om kunstgras kopen. Op deze manier hoef je niet langer meerdere malen per week te sproeien om een beetje groen in de achtertuin te houden en hoef je er ook niet bang voor te zijn dat je na een welverdiende zomervakantie thuis komt en een afgestorven grasmat in je achtertuin aantreft. 

De voordelen van kunstgras zijn talrijk!

Kunstgras leggen heeft zeker de nodige voordelen ten opzichte van echt gras. Je hoeft niet langer je gras te maaien of kunstmest te strooien. Ook het regelmatig bewateren is bij een gazon van kunstgras voorgoed verleden tijd. Als extraatje hoef je daarnaast ook niet bang meer te zijn voor ongedierte en onkruid. Die zijn na het laten leggen van kunstgras voorgoed verleden tijd!

Bovendien is kunstgras zacht en aangenaam, zodat je er probleemloos een deken op kunt uitspreiden als je tijdens die zwoele zomeravonden lekker tot in de late uurtjes buiten in de tuin wilt blijven. Ook voor kinderen is kunstgras een uitkomst. Zij kunnen onbezorgd spelen en ravotten, want kunstgras is hartstikke veilig. 

De mooie uitstraling van kunstgras kan maar liefst 25 jaar mee gaan

Kunstgras heeft daarnaast een mooie uitstraling die jaren goed blijft. Soms kan een gazon van kunstgras tot maar liefst 25 jaar meegaan voordat deze aan vervanging toe is. Er zijn bovendien typen kunstgras beschikbaar die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Afhankelijk van wat je budget en situatie is, is er altijd een type kunstgras te vinden dat aansluit op datgene wat jij zoekt. 

De prijs van kunstgras kan misschien wel wat hoger liggen dan die van een originele echte grasmat, maar bedenk daarbij dat kunstgras duurzaam is en vele jaren mee zal gaan. Daarnaast hoef je ook niet meer te investeren in gereedschap en benodigdheden om je grasmat te onderhouden. De grasmachine behoort daarmee tot het verleden en andere zaken zoals sproeiers of kunstmest hoeven niet meer te worden aangeschaft. 

Laat je voordat je een definitieve keuze maakt over welk kunstgras je wilt leggen goed voorlichten door de experts. Er zijn immers verschillende soorten kunstgras te bestellen. Voor iedere situatie is een passend type te vinden. Ook als je ervoor kiest om bijvoorbeeld kunstgras op je balkon of binnen te laten leggen, kun je hiervoor speciale types vinden die zijn gemaakt voor de functie van jouw keuze!