Slaapkamer

De voordelen van ecologisch beddengoed

Ondertussen is iedereen bekend met het feit dat op ons groente en fruit over het algemeen pesticiden zitten. We zien een sterke beweging van boeren die nu manieren zoeken om groente en fruit zonder dit gif te beschermen en laten groeien. Dit omdat steeds meer mensen op zoek gaan naar ‘gezond’ groente en fruit. Hetzelfde gebeurt op het moment met beddengoed. Ook hier gaan mensen steeds meer op zoek. Waarom eigenlijk?

Bij het produceren van een ecologisch dekbed wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën

Een ecologisch dekbed, of laken, molton, kussen of beddenhoes, is gemaakt zonder dat daar chemicaliën aan te pas komen. Er zijn dus geen giftige verfstoffen toegepast in het productieproces en ook geen pesticiden die slecht zijn voor gezondheid of milieu. Er zijn tijdens de vervaardiging van het beddengoed uitsluitend natuurlijk geproduceerde katoenvezels gebruikt en alleen ecologische kleurstoffen. 

Goed tegen allergieën

Met biologisch, organisch ofwel ecologisch beddengoed slaap je erg goed vanwege de vele pluspunten van dit type beddengoed. Als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën is biologisch beddengoed vaak een erg goede oplossing. Probeer het maar eens uit en kom erachter dat je eindelijk een goede en lange nachtrust kunt maken zonder telkens te snotteren en te snuiten. 

Goed voor de gezondheid

Slapen in bedden met ecologische lakens en beddenhoezen is de meest veilige keuze voor jouw gezondheid. Er zijn immers in het productieproces geen schadelijke producten gebruikt. 

Je garandeert veilig werk voor de boeren

Een zeer belangrijk aspect is ook – vanuit het perspectief van duurzaamheid en gezondheid – de katoenboeren die het katoen voor jouw bedlinnen hebben verbouwd, in veilige omstandigheden hun werk hebben kunnen doen. De katoenboeren die biologisch en duurzaam katoen verbouwen, hebben een proces doorlopen van drie jaar van zorgvuldige procedures. Hierdoor heb je de garantie dat jouw bed katoen duurzaam en ecologisch is vervaardigd. 

Volop keuze

Er is een enorme keuze aan biologisch geproduceerd katoenen bedlinnen en lakens. Voor elk type interieur is er beddengoed te vinden dat qua ontwerpen en/of kleuren passend is. Daarnaast doe je iets goeds voor het milieu. Het beddengoed is namelijk op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd, waardoor er geen chemisch afval achterblijft en er ook geen chemische processen zijn die slecht zijn voor het milieu.

Ecologisch beddengoed is vaak zachter

Daarnaast is het ecologische katoen vaak een stuk zachter. Of het nu om bed linnen, hoeslakens of een van de andere beddengoed-accessoires betreft, ze zijn gemaakt van zijdezacht katoenen materiaal. Dat betekent dat je heerlijk kunt slapen… en dat ook nog eens op een gezonde manier!