Lekker wonen

Online een radiator kopen


Ben je bezig om je huis te verbouwen en is het al redelijk af. Dan is de kans groot dat je nu gaat beginnen met het plaatsen van de radiatoren. Je kunt radiatoren in de lokale bouwmarkt of bij een badkamerspecialist kopen maar vaak zijn de prijzen op het internet net iets voordeliger. Het is natuurlijk wel lastiger om via internet een radiator te kopen want waar moet je opletten en wat is goed. Om jou van je vragen af te helpen hebben wij een lijst gemaakt met de punten die belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste radiator online.

Waar plaatsen?

Bedenk van te voren wat voor soort radiator je wil plaatsen en hoe deze komt te staan. Hiermee bedoelen wij dat je vooraf dient te kiezen of je een liggende, staande, losstaande of muurmodel wil plaatsen. Er zijn namelijk een flink aantal soorten radiatoren om uit te kiezen. Het is bij deze keuze slim om na te denken wat praktisch en mogelijk is.

Welke radiator kopen?

Nadat je de gewenste soort radiator in je hoofd hebt ga je uitrekenen wat de grootte van ruimte is die de radiator moet verwarmen. Hiervoor zijn op internet een aantal handige tools te vinden. Nu heb je al het model gekozen en de warmte die de radiator dient uit te stralen. Het volgende wat we zoeken is de afmeting van de radiator. We kunnen aan de kant van de voorgaande variable bekijken wat voor radiator wij nodig hebben. Je mag natuurlijk altijd meer of minder nemen. Let wel op, een dikkere radiator geeft veel meer warmte. Je moet soms compromissen sluiten wanneer de afmeting niet voldoende is dient dit opgelost te worden door middel van de dikte aan te passen. Mocht je niet weten wat voor radiator je moet nemen dan kan je altijd gaan voor Thermrad Compact 4 Plus dit is een radiator waarmee je bijna nooit verkeerd kan gaan.

Aansluiten van radiator

We zijn nu klaar met de radiator alleen nog niet met het online kopen. Wat vaak vergeten wordt is om een bevestiging set te kopen we moeten namelijk wel de radiator kunnen aansluiten. Hiervoor kan je helaas geen universeel setje voor halen. Je moet de leidingen opmeten en vervolgens berekenen hoeveel bochten er komen. Vaak is dit een klus die lastiger lijkt dan het daadwerkelijk is. Wij hopen dat we je hebben geholpen met een radiator kopen en wensen je succes met het plaatsen.