Lekker wonen

Nieuwe kozijnen voor het huis!


Zo goed als elk huis heeft wel kozijnen, deze worden namelijk gebruikt voor de ramen of deuren. De meeste kozijnen zijn gemaakt van hout, maar er bestaan ook kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen worden van PVC gemaakt, wat een soort plastic is. Vroeger hadden kunststof kozijnen een erge plastic look, wat door veel mensen niet mooi gevonden werd. Tegenwoordig worden de kunststof kozijnen in veel meer en natuurlijke kleuren gemaakt. Hieronder kom je alles te weten over de kunststof kozijnen, zoals de voor- en nadelen en de prijzen.

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden veel voordelen, ten opzichte van aluminium of houten kozijnen. Ten eerste, kunststof is erg milieuvriendelijk en goed recyclebaar. Ten tweede, kunststof kozijnen gaan erg lang mee, voor wel ongeveer 50 jaar! Je hoeft je dus een lange tijd geen zorgen te maken over het vervangen van de kozijnen. Ten derde, je hebt weinig onderhoud aan kunststof kozijnen. Deze hoef je ook alleen maar schoon te maken met een doekje en een sopje. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet nodig. Ten vierde, kunststof kozijnen zijn voor zowel warmte als geluid erg isoleren. Geluid en kou blijft buiten en warmte gaat niet verloren. Als laatste, kunststof kozijnen zijn in veel natuurlijke kleuren beschikbaar, waardoor ze er niet als plastic uit zien.

Nadelen kunststof kozijnen

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Gelukkig hebben kunststof kozijnen een paar kleine nadelen. Kunststof kozijnen zijn erg lastig om over te schilderen. Mocht je een huis kopen, waarbij de kleuren van de kunststof kozijnen je niet aanstaan, zijn deze lastig om zelf over te schilderen. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd, anders kunnen de kunststof kozijnen hun verf weer verliezen. Hier wordt vaak een professioneel bedrijf voor ingeschakeld, wat hoog in kosten kan oplopen. Naast het schilderen zijn kunststof kozijnen lastig te repareren, vergeleken met houten kozijnen. Bij het repareren van de houten kozijnen worden de kapotte stukken vervangen door epoxyhars.

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen zijn vaak erg verschillend en afhankelijk van de leverancier. De beste manier om achter de prijzen te komen is om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Uiteindelijk kun je de prijsverschillen vergelijken en naar de leverancier gaan die het beste aanvoelt. De prijzen worden vaak berekend op basis van de afmetingen en soorten ramen die gemonteerd moeten worden.n