Lekker wonen

Muurdecoratie inspiratie voor het nieuwe jaar


Geef je interieur een persoonlijke touch door de perfecte muurdecoratie. Voor een muurdecoratie is alles mogelijk. Je kan bijzondere herinneringen een mooie plek geven door oude lijsten te hergebruiken of je kan bepaalde dingen op een creatieve manier ophangen. Heb je nog geen inspiratie voor je muurdecoratie? Laat je inspireren door een aantal tips die je zou kunnen gebruiken ter inspiratie voor het nieuwe jaar of neem is een kijkje op https://muurtje.nl .

Je muurdecoratie mixen

Heb je lijsten waar je niks mee doet? Misschien is het een leuk idee om de lijsten eens op de vloer te leggen en te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Wil je een eenheid creëren? Dan kun je ervoor kiezen om de lijsten in dezelfde kleur te verven. Heb je een interieur met veel verschillende kleuren? Dan kun je de lijsten ook laten in de kleur die ze al zijn. Als je alles op de vloer legt zul je merken dat je er een beter beeld bij krijgt hoe je het eigenlijk aan je muur wilt hebben. Door dit te doen zul je al gauw merken welke foto’s je wel of niet wilt ophangen over je muur.

Hergebruik je oude fotolijsten

Je kunt ervoor kiezen om zelf een ingelijste print te ontwerpen. Als je een oude lijst hebt waar bijvoorbeeld het glas van stuk is, dan moet je deze zeker niet weggooien! Ook zonder glas kun je de lijst aan een muur hangen. Je kunt vele manieren bedenken om je oude lijst er weer uit te laten zien als nieuw en als muurdecoratie te gebruiken.

Foto’s op een speelse manier ophangen

Een fotolijst is nou eenmaal onmisbaar in een interieur. Je hoeft een fotolijst echt niet op hoogte te hebben hangen in je ruimte. Je zou ervoor kunnen kiezen om een fotolijst wat lager te hangen. Hiermee zou je een collage kunnen maken met staande en hangende lijsten. Als je er foto’s bij ophangt zal het de muur een speelse twist geven.

Een zelfgemaakte fotoplank

Je kunt diverse collages creëren met wand- of fotoplanken. Het belangrijkste is dat de materialen en kleuren wel bij elkaar passen. Hierdoor zul je een geheel vormen. Wil je liever zelf een fotoplank maken? Dit kun je maken van hout. Weet je niet hoe je dit zelf kunt maken? Er is een stappenplan op internet te vinden om dit te kunnen maken.