blog

Wat is duurzaam financieren?


Wie goed op de hoogte is van het nieuws weet dat het milieu en de klimaatveranderingen momenteel een hot item is. En dat is ook begrijpelijk want we hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Want we willen ook dat de generaties na ons ook gewoon nog van onze mooie aarde kunnen genieten. Daarom willen we dat alles steeds duurzamer wordt. Een duurzame en milieubewuste wereld. Tegenwoordig kun je dus ook met een financiering kiezen voor een duurzame financiering.

Een duurzame financiering, wat is dat?

Duurzaam financieren wil zeggen dat je een deel van je financiering kunt besteden aan het energiezuinig maken van jouw woning. Dit biedt heel erg veel voordelen voor jou als woningeigenaar. Want het gaat er niet alleen om dat jij mee denkt aan het milieu en zuiniger met de natuur omgaat maar je bespaart er ook een hele hoop geld mee op de lange termijn. Een verduurzamingshypotheek kan je hier echt bij helpen.

Neem het voorbeeld van de zonnepanelen. Om zonnepalen te plaatsen in een woning moet je een flinke investering doen. Want zonnepanelen zijn niet goedkoop. Dit schrikt veel mensen heel erg af. Maar aan de andere kant, op de langere termijn levert het juist heel erg veel op. Je gebruikt namelijk veel minder energie en het duurt een aantal jaar voordat je deze investering terug hebt verdiend.

Hulp of advies

Als je kijkt op hypotheek Groningen dan vind je de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen bij het aanvragen van een verduurzamingshypotheek. Je moet namelijk wel aan bepaalde eisen voldoen en een duidelijk en helder plan hebben voordat de bank ermee instemt en jou een hypotheek aanbiedt.

Het kan daarom heel zinnig zijn om iemand onder de arm te nemen die jou hierbij gaat helpen. Dat zorgt er ook voor dat jij de focus even kunt verleggen. Want laten we eerlijk zijn, als je een huis gaat kopen dan komt er al genoeg bij kijken. En het gaat over best veel geld waar je een besluit over moet nemen en dan doe je dat liever goed.

Laat je daarom echt adviseren over het afsluiten van een verduurzamingshypotheek. Want dit gaat je echt heel erg veel voordelen opleveren. Alleen je moet de mogelijkheden eerst wel even zien en een expert kan jou hierbij helpen. Door middel van het advies van een expert is het makkelijker om de juiste keuzes te maken en om een goede onderbouwing naar de bank te sturen.