Lekker wonen

Maak je interieur leuker en droom weg met fotoprints van landschappen


Wegdromen bij levensechte foto’s, jezelf onderdompelen in de wereld die jij op de muur hebt gecreëerd, het gevoel hebben even op een ander plekje te zijn of juist je interieur in zijn totaliteit naar de andere wereld te verhuizen, het zijn slechts een paar emoties die opgeroepen kunnen worden door de authentieke uitstraling en het luxe gevoel dat daarmee samengaat van landschappen fotoprints op plexiglas. Een exclusieve vorm van kunst gepresenteerd op de meest moderne wijze die toch in iedere ruimte tot zijn recht komt.

Unieke landschapsfoto’s

Landschappen fotoprints op plexiglas vormen een wereld op zich. Hoe groter het formaat, des te meer effect de foto op de ruimte heeft. Je kunt zelfs een interieur opbouwen rond de uitstraling van landschappen fotoprints op plexiglas. Waan jezelf in een bos, aan zee, tussen bergtoppen, op de Noordpool of tussen een kudde Gnoe’s, met het juiste formaat is alles mogelijk. De presentatie op plexiglas geeft het een luxe en indringende sfeer. Door de vijf millimeter dikke acrylplaat waarachter de foto geplakt is verandert de kijkhoek iedere keer wanneer je naar de landschappen fotoprints op plexiglas kijkt. De dikte van het acryl vergroot het gevoel van diepte, de kleuren komen optimaal tot hun recht en doordat de foto’s met behulp van de allerlaatste technieken worden afgedrukt zijn de resultaten ragscherp en levensecht. Al deze kwaliteiten van landschappen fotoprints op plexiglas geven, iedere keer dat je ernaar kijkt, een andere beleving.

Bijzondere beleving

Belichting speelt mee in de beleving van landschappen fotoprints op plexiglas. Verlichting in een ruimte verandert onder invloed van buitenlicht waardoor de lichtval op het kunstwerk telkens anders is en dus ook de manier waarop je het kunstwerk ervaart. Ook wanneer je landschappen fotoprints op plexiglas in een ruimte met kunstmatig licht plaatst zul je merken dat, iedere keer wanneer je van kijkhoek verandert, de foto een andere indruk geeft, versterkt door de manier van bevestigen. Er is een aluminium ophangprofiel rondom de foto aangebracht waardoor het net is of de foto zweeft. Het wordt een solitair, op zichzelf staand kunstwerk dat meebeweegt met, letterlijk, jouw invalshoek.

De luxe van een kunstwerk

Door de manier van ophangen en het gebruikte materiaal komen landschappen fotoprints op plexiglas prachtig tot hun recht. Er is voor acryl gekozen en niet voor glas omdat acryl veel voordelen kent. Een van de motivaties is dat plexiglas een stuk lichter in gewicht is. Een andere belangrijke reden is de sterkte van het materiaal. Van glas kan makkelijk een stukje afgestoten worden, bij acryl gebeurt dat niet. Door het lichte gewicht kunnen landschappen fotoprints op plexiglas zonder problemen op grote formaten worden afgedrukt en opgehangen. Het geeft je de mogelijkheid optimaal te kunnen genieten van een andere wereld.

Om het kunstwerk sterker te maken kun je de foto aan de achterkant van dibond voorzien. Dit is een harde kunststof plaat met aan de voor- en achterzijde aluminium, iets wat ook de uitstraling van de foto intensiveert. Zet je alles op een rijtje, dan blijkt er niets te zijn wat jou zou kunnen weerhouden gewoon overdag, even deze wereld uit te stappen en jezelf op jouw droomplek te wanen.