Lekker wonen

De praktische voordelen van vouwgordijnen


Vouwgordijnen hebben een horizontale aandrijving waardoor ze net iets interessanter en eleganter zijn dan de bekende traditionele gordijnen. Op deze manier worden ze gevouwen om een ​​gordijn te verkrijgen dat omhoog en omlaag gaat en daardoor een veel eleganter profiel oplevert, maar net zo praktisch is als rolgordijnen of jaloezieën. Vouwgordijnen zijn uiterst praktische items, gemakkelijk te installeren en schoon te maken en toch erg licht, in staat om de doorgang van licht naar de omgeving geheel of gedeeltelijk te blokkeren. Daarom wordt het tegenwoordig steeds gebruikelijker om vouwgordijnen voor slaapkamers te gebruiken.

Vouwgordijnen voor privacy- en lichtcontrole

Met een gordijn kun je fel licht elimineren en de negatieve impact van Uv-stralen in je huis beperken. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor licht, die zich zorgen maken over hun privacy of voor mensen die ‘s nachts werken en overdag hun rust moeten hervinden. Omdat ze in een grote verscheidenheid aan materialen en stoffen kunnen worden vervaardigd, stellen vouwgordijnen van ilumio.nl gebruikers in staat om de lichtinval en de privacy van ruimtes efficiënt te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld de Romeinse gordijnen voor de woonkamer in zonneschermmodel kiezen om de zon binnen te laten, terwijl de Romeinse gordijnen voor de slaapkamers in verduisterde vorm de privacy van elk lid van het huishouden kan beschermen.

Eenvoudige bediening en onderhoud

Ondanks hun over het algemeen horizontale bediening en aluminium profielen, zijn vouwgordijnen eenvoudig te bedienen. Dat verkleint de kans op schade en reparaties. En in tegenstelling tot andere soorten gordijnen hebben vouwgordijnen een relatief eenvoudig reinigings- en onderhoudsproces. Naast handmatige bediening kunnen vouwgordijnen worden gemotoriseerd en geautomatiseerd, waardoor je ze efficiënt kunt integreren in domoticasystemen voor een comfortabele bediening. Vouwgordijnen kunnen worden gemaakt met het materiaal waaraan jij de voorkeur geeft en dat perfect aanpasbaar is aan de behoeften van jouw ruimtes.