blogVerbouwen

Met de toenemende interesses om dakoppervlak te benutten zie jij een kans

Steeds vaker krijgt je bouwonderneming grotere opdrachten binnen waarbij onderhoud of herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd op grote hoogte. 

Het is een interessante ontwikkeling, Steeds vaker gaan mensen inzien dat het dakoppervlak een extra ruimte is waar op een originele manier gebruik gemaakt van kan worden. Zodoende dat er steeds meer interesse ontstaat voor dak ontwikkeling, een nieuwe markt die interessant is en veel uitdagingen biedt. 

Zo heb je in de afgelopen maanden twee keer een dakterras met gedeeltelijke overkapping aangelegd voor twee verschillende bedrijven. Bij beide bedrijven waar je recent bij aan de slag bent gegaan, betrof het een uitbreiding van de ruimte, zodat personeelsleden ook buiten een vergadering kunnen houden, ontspannen kunnen werken met uitzicht of om in de buitenlucht even snel te kunnen lunchen. 

Tegenwoordig wordt alle mogelijke ruimte optimaal benut en zo ook het dak

Er zijn allerlei toepassingen te bedenken om optimaal profijt te kunnen halen uit het dakoppervlak. Zodoende dat de verwachting is dat je de komende tijden nog geregeld het dak op zult moeten voor specifieke opdrachten en met jou, natuurlijk ook jouw personeel. En omdat het werken op grote hoogtes toch een behoorlijk risico met zich meebrengt, in vergelijking met werkzaamheden op straatniveau, heb je daarom besloten om in zee te gaan met een dakveiligheid specialist. Zodat je zeker weet dat het werk op hoogte veilig gebeurd. 

Veiligheid is een pre en werken op grote hoogtes neemt risico’s met zich mee

Als je voor je personeel een veilige manier kunt waarborgen waarmee ze zonder problemen op ieder dak aan de slag kunnen, is een goede dakrandbeveiliging fundamenteel. Als je werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over hun veiligheid kunnen zij zich volledig op hun werk richten. Door de verhoogde productiviteit kun je daarom strakker inplannen en de werkzaamheden in kortere tijd gereed hebben. Een goede investering in de beveiliging op het dak is daarom een voor de hand liggende oplossing als je je verder wilt richten en specialiseren in dakwerkzaamheden. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten dakrandbeveiliging leverbaar, zodat je een duidelijke keuze zult kunnen maken die aansluit op de werkzaamheden die jij als opdrachten binnen krijgt. Van het eenvoudig vergemakkelijken van dak toegang, tot een specifieke en aanpasbare dakrandbeveiliging die het werken op het dak veilig en verantwoord maken, in overleg met de juiste leverancier kun je zonder problemen een offerte aanvragen om er zeker van te zijn dat je het juiste besteld wat jij straks nodig denkt te hebben.