Lekker wonen

Meer sfeer in huis dankzij slimme verlichting!

De verlichting van je woning mag dan wel niet meer lijken dan een functionele voorziening – toch heeft het ook een groot effect op de look en feel van het interieur. Hoe dan ook is het van belang om voor een oplossing te kiezen die het beste te bieden heeft op alle vlakken, en slimme verlichting is daar het perfecte voorbeeld van.

Slimme verlichting omvat eigenlijk alle verlichting die op de een of andere manier besparend is: van lampen die vanzelf uitgaan tot verlichting die minder energie verbruikt voor méér licht, tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden. Wat meer informatie daarover is dan ook van belang als je een dergelijke aankoop wil doen!

De meerwaarde van slimme verlichting

1. Smart verlichting bespaart geld

Het spreekt voor zich dat smart verlichting je helpt om geld te besparen: dergelijke lampen werken alleen als het echt moet, en in veel gevallen schakelen ze zichzelf na een tijdje uit. Hierdoor worden er geen overbodige kosten gemaakt voor de verlichting van je woning, en dat vertaalt zich dan weer in een lagere energiefactuur!

2. Alle verlichting makkelijk te bedienen vanuit 1 app

Slimme verlichting zoals de Hue lampen van Philips kunnen aan- en uitgezet worden met de normale schakelaar, een bijgeleverde afstandsbediening en met de speciale Hue app. De app is beschikbaar voor zowel iPhones als Android smartphones. Op deze app kun je alle HUE lamp lichtbronnen in (en buiten) huis aansluiten en besturen. Met de app kun je verschillende kleuren kiezen, licht dimmen etc. Je hebt zelfs de mogelijkheid om bijvoorbeeld een timer in te stellen en je licht in je slaapkamer ‘s ochtends langzaam aan te laten gaan.

3. Toe te passen in elk interieur

Daarbij zijn dergelijke lampen voor in zowat elke woonstijl toe te passen – van modern tot klassiek, Scandinavisch en landelijk, alles kan. Moderne lampen zijn doorgaans iets strakker en soberder afgewerkt, terwijl landelijke en Scandinavische modellen dan weer gekenmerkt worden door het gebruik van natuurlijke kleuren en patronen. Slimme verlichting kan in principe in alle verschillende soorten armaturen worden toegepast.

4. Kwaliteit is troef

Ten slotte kan je bij smart verlichting altijd zeker zijn van een uitstekende kwaliteit, welke keuze je ook maakt. Of je nu kleine hue lampen voor in de slaapkamer koopt of grote smart inbouwspots voor de living – altijd gaan de lampen lang mee en bieden ze de kwaliteit die je ervan verwacht. Het resultaat? Je woning is niet enkel aangenamer om in te verblijven, maar de verlichting zorgt er ook nog eens voor dat je voor minder geld kan genieten van een uitstekende kwaliteit en dus meer wooncomfort. En dat is natuurlijk van groot belang!