Woontrends

De ideale vloer voor bij jou in huis!

Wanneer je van plan bent je oude vloer in te ruilen voor een prachtige nieuwe variant, moet je niet alleen naar het uiterlijk kijken maar ook naar wat praktische zaken. Wat zijn de valkuilen en welke vloeren zijn voor jouw doeleinden het beste?

Kies de stijl

Als allereerste kies je natuurlijk een vloer uit die jij het mooiste vindt. Maar alleen mooi is niet voldoende, zorg dat de vloer bij het rest van het interieur past. Modern zal dus niet altijd even geschikt zijn voor een landelijke stijl en andersom. Industrieel past vaak wel in combinatie met vintage en landelijk door de robuuste vormen en patronen.

Het materiaal

Een vloer heb je in vele soorten en maten en daarbij is het materiaal ook erg belangrijk. Je kunt meestal kiezen tussen (klik)laminaat, massieve, stenen of pvc vloeren. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Vraag jezelf dus af wat jij het belangrijkst vind: wil je vloerverwarming? Moet de vloer lang meegaan? Is het onderhoud makkelijk? En zo zullen er ongetwijfeld nog meer vragen te bedenken zijn. Laat je informeren bij een expert over alle eigenschappen van een vloer.

De ruimtes

Denk goed na over welke ruimtes je wilt gaan aanpakken. Wanneer je in de vochtige ruimtes van het huis nieuwe vloeren wilt leggen, dan zijn pvc vloeren vaak de beste keuze door de goede vochtbestendigheid. Hetzelfde geldt ook voor de keuken: omdat daar vaak gekookt en gebakken wordt is de kans op vet en vuil wat op de grond kan vallen groot. Met pvc vloeren is dit vaak makkelijk schoon te houden zonder vlekken die intrekken. Massieve houten vloeren hebben een sterke authentieke uitstraling en gaan erg lang mee. Maar dit soort vloeren hebben weer meer onderhoud nodig.

Onderhoud

Bij een vloer dien je ook rekening te houden met het onderhoud. Sommige vloeren zijn nagenoeg onderhoudsvrij zoals bijvoorbeeld vloeren met (houtlook) tegels en pvc vloeren, wat natuurlijk een groot pluspunt is als je het liefst niet te voorzichtig wilt zijn op je dure vloer en je kinderen en/of huisdieren hebt rondlopen die alles vies maken.