Lekker wonen

Maak van je eigen huis je eigen plek


Je wordt pas helemaal verliefd op een plek als het voelt als je eigen plek. Daarom probeer je verschillende dingen om je huis eruit te laten zien zoals je wilt dat het eruit ziet.

En ja, dat is voor jouw levensgeluk belangrijker dan je denkt. De een is meer bezig met zijn directe omgeving en de ander is meer geïnteresseerd in meer abstracte concepten. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Je interieur verdient veel liefde & zorg, dus beknibbel niet op de tijd en moeite als het gaat om het bijwerken ervan. Een plek creëren waar je je prettig en gelukkig kunt voelen. Waarin thuis komen voelt als een warm bad.

Dat houdt wel in dat je waarschijnlijk vaak de boel gaat omgooien. Immers, heb je nu nog steeds exact dezelfde smaken en inzichten als, pak ‘m beet, twee jaar geleden? Het is altijd leuk om dingen fris te houden, of het nu een nieuwe woonruimte is of gewoon iets dat past bij uw behoeften en functies. Je kunt kleine aanpassingen doen zoals de wandbekleding of juist een heel nieuw interieur. “The world is your oyster” – Bepaal het allemaal lekker zelf! Breng altijd wel eerst even je budget in kaart, voordat je allemaal nieuwe meubels inslaat.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

Een vloer waar je op kunt bouwen!

Om je thuis te voelen in je huis moeten alle elementen kloppen. Je vloer is een bepalend onderdeel hierin. De vloer die momenteel in je huis ligt moet naar wens zijn. Is hij niet naar wens? Een nieuwe vloer kan een volledig nieuwe uitstraling geven aan je interieur.

Welke vloer je moet kiezen is niet een gemakkelijke keuze. Hout, kunststof en steen zijn slechts enkele van de vele materialen die worden gebruikt. Kies een vloer die bij jouw budget past.

Houd naast de prijs ook rekening met zaken als kleur, isolatie, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud. Want hoe mooi zo’n bodempje ook mag zijn, bepaalde materialen vergen veel van je tijd op het gebied van schoonmaak en behoud van de glans, kleur en gaafheid. Hout, bijvoorbeeld, is een natuurproduct dat veel onderhoud nodig heeft om het mooi te houden. Je bent gewaarschuwd.

De populariteit van kunsstof neemt erg toe tegenwoordig. Vooral het feit dat deze vloeren tegenwoordig gemaakt worden op een manier die rekening houdt met het milieu speelt hierin een rol. Met het uitelijk van een houten of stenen vloer wordt een kunststof vloer nog aantrekkelijker. En wat betreft het onderhoud: een eitje! Ook duurzaamheid is erg belangrijk bij deze vloeren. Een kunststof vloer is dus de moeite waard om in overweging te nemen. Wil je huis voorzien van een mooie vloer? Een pvc visgraat vloer biedt vele mogelijkheden.