blog

Dozen inpakken en pakketten versturen


Waar moet je allemaal op letten bij het inpakken en versturen van pakketjes? Het is inmiddels een redelijk geautomatiseerd proces geworden. Toch zijn er veel bedrijven die niet dagelijks duizenden pakketten versturen en daarom niet een handige manier weten voor het versturen van hun pakketten. 

Belangrijke punten bij het verpakken van producten

Jaarlijks produceert de wereld ongeveer 2,5 miljard ton verpakkingsafval.

Dit betekent dat ongeveer 37% van al het afval in de wereld verpakkingsmateriaal is. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk om te weten hoe je producten goed verpakt om beschadiging of verlies van onderdelen te voorkomen.

Door je product correct in te pakken voordat je het verzendt, weet je zeker dat alle onderdelen veilig en intact zijn wanneer het op zijn bestemming aankomt.

Het is belangrijk dat je producten heel aankomen op de plaats van bestemming. Helaas heb je maar weinig invloed op de manier hoe het pakket wordt vervoerd. Daarom is het van belang om je producten zo te verpakken dat ze veel trilling en klappen aankunnen. Daarom moet je de producten niet te veel ruimte geven in de doos. Het is dus handig om verschillende maten dozen aan te schaffen, zodat je kleine en grote producten in de doos kan vervoeren zonder schade.

De doos stevigheid geven

Het is niet alleen belangrijk dat de dozen het goede formaat hebben, ze moeten ook stevig genoeg zijn. Ga je boeken verzenden, dan vereist dit sterker materiaal dan wanneer je kleding gaat verzenden. Over het algemeen zijn boeken namelijk zwaarder. Je wil niet dat de doos scheurt terwijl hij onderweg is.

Om de doos extra stevigheid te geven is het belangrijk dat je hem goed vast tapet. Hierdoor gaat de doos niet zomaar open en kan je de producten veilig vervoeren. Er zijn vele opties voor het vast tapen van de doos. Je kan dit simpelweg met ductape doen, maar er zijn meer opties. Om je product extra kracht mee te geven kan je tape laten bedrukken. Door je logo te bedrukken bijvoorbeeld, kan je al aan de buitenkant van de doos zien dat het product van jouw winkel afkomstig is. Dit geeft extra kracht aan je merk.  

Om je producten veilig te bezorgen is het dus van belang dat de doos stevig genoeg is. Daarnaast moet de doos het juiste formaat hebben, zodat de producten niet los in de doos alle kanten op gaan. Om de verpakking extra kracht mee te geven kan je de tape laten bedrukken. Door tape bedrukken kan iedereen zien dat het product van jou afkomstig is!