Tuinen

Maak je tuin zomer klaar met deze tips


Het is weer zo ver! De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat we weer heerlijk kunnen genieten van onze tuin. De zomer staat echt weer voor de deur en we kunnen weer heerlijk fijne dagen doorbrengen in de tuin met familie en vrienden. We kunnen niet wachten op de heerlijke zomeravonden in de tuin. In deze blog krijg je meer informatie over hoe je je tuin zomer klaar kunt maken. Voor meer informatie kun je terecht bij de hoeve buitenleven. Het allereerste wat je zou kunnen doen is de tuin weer op te ruimen. De tuin ziet er waarschijnlijk niet meer zo uit als vorige zomer. De herfst en de winter zijn ook alweer voorbij. De tuin ziet er dus niet meer zo goed uit. 

Het gazon klaarmaken

Nadat de tuin een beetje is opgeruimd en er wat beter uitziet, zou je kunnen beginnen aan het gazon. Sommige tuinen hebben gras staan. Je kunt hier een goede blik op werpen. Het gazon kan namelijk groener en levendiger uit. Je zou kunnen beginnen met het maaien van het gras. Op deze manier zal het gras er weer fris uit kunnen zien. Ook zal dit mooier gaan ogen. Je zou het gras op de juiste hoogte kunnen maaien. In de zomer is de ideale lengte van het gras zo een 3,5 centimeter tot 4,5 centimeter. Wanneer je het gras wil bij zaaien, dan kun je het beste beginnen in de periode van juni en juli. Dit is de juiste tijd om het gras bij te zaaien. 

Je tuin opfleuren

Wanneer je de tuin netjes hebt gemaakt, opgeruimd hebt en het gras hebt gemaaid en/ of bij gezaaid, dan kun je beginnen met het opfleuren van de tuin. Dit zou je kunnen doen met allerlei verschillende bloemen en planten. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld nieuwe meubels in de tuin te zetten. Je kunt de tuin ook leuk aankleden met verschillende decoraties voor in de tuin. Er zijn allerlei manieren om de tuin op te fleuren.