blog

Maak een einde aan ramen lappen met raam coating


Is ramen lappen ook niet één van jouw favoriete klussen? Je wast je ramen regelmatig, omdat de lichtinval beter is bij schone ramen. Als je ramen niet helder zijn, dan zal het donkerder zijn in huis. Heldere ramen zorgen voor meer licht in huis en laten het binnenshuis groter lijken. Het is vaak lastig om je ramen streeploos schoon te krijgen. Het kost veel tijd en ook is het hier en daar gevaarlijk balanceren op een trapje bij ramen waar je lastig bij komt. Je kunt natuurlijk een glazenwasser inhuren, maar glazenwassers zijn niet goedkoop. De meeste mensen laten een glazenwasser ongeveer elke zes weken komen, omdat de ramen dan wel weer een wasbeurt kunnen gebruiken. De kosten blijven dus terugkomen. Wil je een einde maken aan ramen lappen? Kies dan voor raam coating.

Wat is raam coating?

Met raam coating, of nano coating, wordt een onzichtbaar laagje op de ramen van je woning aangebracht. Op deze manier krijgen water en vuil geen kans. Je ramen zijn door het aanbrengen van raam coating vuil- en waterafstotend en zelfreinigend. De nano-deeltjes die aangebracht worden op het raam zorgen voor het waterafstotende effect en voorzien je raam van een duurzame bescherming. De nanodeeltjes zijn zo klein dat watermoleculen er niet meer doorheen kunnen dringen en op het oppervlak blijven liggen. Ook krijgen bacteriën en schimmels geen kans meer. Het raam blijft helder en ook waterdruppels zijn sneller verdwenen door deze nano-coating. Je hebt jarenlang plezier van deze raam coating. Bovendien hoef je geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken voor je ramen waardoor het aanbrengen van nano coating ook nog eens milieuvriendelijk is.

Wat is het verschil tussen een nano coating en een gewone coating?

Een gewone coating en een nano coating beschermen allebei je raam. Een normale coating vormt een dun laagje op je raam waardoor vuil geen kans krijgt. De raamcoating, of nano coating trekt in het raam, maar sluit het niet af. Deze nano coating is transparanter dan gewone coating en gaat langer mee. Ook is het beter bestand tegen vocht.