Woontrends

Leuke vloer ideeën

Een geschikte vloer kiezen voor je nieuwe woning kan soms lastig en tijdrovend zijn. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een vloer die naast kwalitatief ook stijlvol en huiselijk is, maar dat maakt de zoektocht naar een goede kandidaat niet altijd eenvoudiger.

Welke leuk vloer ideeën zijn er als je het beste uit je woning wil halen? Het volgende overzicht geeft enkele tips!

De leukste vloer ideeën

De vloer is letterlijk én figuurlijk de basis van elke woning. Het spreekt dan ook voor zich dat de zoektocht naar de beste optie heel wat aandacht en tijd verdient. Zeker als je je woning wilt omtoveren tot een huiselijke leefplaats die daarbij duurzaamheid en kwaliteit uitstraalt, is het de moeite waard.

De mogelijkheden met vloeren zijn zo goed als oneindig. Een overzicht:

  1. Breed laminaat voor een ruime look

Laminaat is al lang en nog steeds een van de populairste vormen van vloerbekleding in particuliere woningen. Naast een gezellige, warme look gaat laminaat ook lang mee en daarbij is het relatief licht. Breed laminaat geeft de ruimte meteen een open look en feel, wat vooral in landelijke woningen een interessant gegeven is!

  1. Visgraat parket, een unieke uitstraling voor je woning

Een andere mogelijkheid is een visgraat parket, dat zijn naam heeft te danken aan de unieke geometrische vormen die het zo kenmerkend maken. Het gebruik van visgraatpatronen zorgt ervoor dat de ruimte bij een dergelijke vloer er langer uitziet. Daarbij wordt een unieke balans bereikt tussen klassiek – door de houtkleuren en patronen – en toch ook modern – door de verfijnde afwerking en de symmetrie. De ideale vloer dus als je het beste van twee werelden wil hebben!

  1. Een PVC vloer

Vervolgens kan je in de woning ook kiezen voor een zogenaamde PVC vloer. Voor veel mensen mag dat klinken als een goedkope, minder kwalitatieve oplossing maar zo’n vloer heeft veel meer in petto dan men denkt. Het voordeel is dat PVC op oneindig veel manieren gevormd en afgewerkt kan worden, waardoor er voor elke stijl wel een oplossing bestaat. Van een landelijke vloer in donkere, huiselijke kleuren tot een frisse vloer met een strak design, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig!

De beste vloer inspiratie vinden

Inspiratie vinden voor je vloer is tegenwoordig een koud kunstje. Welke voorkeuren je ook hebt, bekijk meer inspiratie op Floer.nl als je het beste uit je woning én je vloer wil halen!